Prezidentūros Baltojoje salėje pasveikinti V.Aleknos atėjo jo žmona Kristina su vaikais, tėvai, sporto federacijų atstovai, Barselonos olimpinių žaidinių aukso medalio laimėtojas disko metikas Romas Ubartas, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vadovas Artūras Poviliūnas, bendradarbiai iš Vadovybės apsaugos departamento. V.Alekna dirba premjero Algirdo Brazausko asmens sargybiniu.

Sveikindamas V.Alekną, prezidentas pažymėjo, kad disko metimas yra viena iš svarbiausių Lietuvos lengvosios atletikos sričių, o būtent V.Aleknos sviestas "auksinis" diskas dar kartą "sujungė Lietuvą su Europa ir pasauliu".

"Linkiu, kad skaičius 69,69, kuris kažkodėl taip patiko prancūzaitėms, pasikeistų į skaičių 96,96", - šypsodamasis palinkėjo R.Paksas.

Dėkodamas už įvertinimą, V.Alekna teigė, kad Prezidentūros Baltojoje salėje jaudinasi labiau nei disko sektoriuje, kur viskas labiau žinoma.

Disko metikas pažymėjo, kad valstybinis apdovanojimas jį įpareigoja ir toliau aktyviai sportuoti ir pasiekti prezidento palinkėto rezultato.

Iki šiol pasaulio rekordas, kurį 1986 metais pasiekė Vokietijos sportininkas Jurgenas Schultas (Jiurgenas Šultas), yra 74,08 m.

31 metų V.Alekna planetos pirmenybių aukso medalį per savo karjerą iškovojo pirmą kartą. Per visą Lietuvos nepriklausomybės istoriją V.Alekna yra pirmasis Lietuvos sportininkas, iškovojęs lengvosios atletikos pasaulio čempionato auksą.

Be valstybinio apdovanojimo, sportininkas gavo Vyriausybės paskirtą piniginę premiją - 80 tūkst. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją