Arčiausiai finalo buvo vyrų porinė dvivietė. Kęstutis Keblys ir Einaras Šiaudvytis pirmajame pusfinalio plaukime 2000 m distanciją įveikė per 6 min. 27,11 sek. ir, užėmę ketvirtąją vietą iš šešių, kovos tik dėl 7-12 vietų. Lietuviams iki finalinio šešetuko pritrūko tik 3,28 sekundės.

Pagrindiniame pusfinalyje pavienę dvivietę irklavę Giedrius Žadeika ir Einius Petkus trečiajame plaukime liko paskutiniai ir rungtyniaus tik dėl 13-18 vietų. Jie nuotolį nuplaukė per 6 min. 57,21 sek. ir beveik 15 sekundžių atsiliko nuo penktoje buvusių ispanų.

Ketvirtadienį C finaluose, dėl 13-18 vietų, kovojo moterų vienvietė bei vyrų pavienė keturvietė.

Vienvietę irklavusi Birutė Šakickienė distanciją įveikė per 7 min. 37,47 sek. ir, plaukime užėmusi trečiąją vietą, bendroje įskaitoje liko 15-a.

Vyrų pavienė keturvietė - Donatas Buivydas, Tomas Bagvilas, Vaidotas Seminavičius ir Tadas Trilikauskas - ketvirtadienį sugaišo 6 min. 6,99 sek. ir, finišavę ketvirti, bendroje įskaitoje užėmė 16-ąją vietą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją