Vakar Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Gintaras Krapikas pranešė, jog komanda apie tai informuota buvo prieš rungtynes tarp lietuvių ir ispanų, kuriose pergalę 18 taškų skirtumu iškovojo Lietuva. Po rungtynių su Ukrainos rinktine to pačio turnyro metu, rinktinės strategas Antanas Sireika paskelbė į komandą neimsiąs Rimanto Kaukėno.

Lietuvos rinktinės marškinėlius 195 cm ūgio įžaidėjas vilkėjo dar nuo 1995 metų. 32-ių krepšininkas dalyvavo 1997 ir 1999 metais vykusiose Europos pirmenybėse, o 2001-aisiais į Senojo žemyno čempionatą Darius nevažiavo tik dėl to, jog patyrė traumą. 2000 metais D.Maskoliūnas tapo olimpiniu bronzos medalio laimėtoju.

Lietuvos rinktinė į Švediją vyks tokios sudėties: gynėjai: Šarūnas Jasikevičius, Arvydas Macijauskas, Giedrius Gustas, Donatas Slanina; puolėjai: Ramūnas Šiškauskas, Saulius Štombergas, Virginijus Praškevičius, Darius Songaila, Dainius Šalenga, Mindaugas Žukauskas; vidurio puolėjai: Eurelijus Žukauskas bei Kšyštofas Lavrinovičius.

Lietuvos rinktinei iki Europos čempionato sužais dar vienerias rungtynes. Tai bus parodomasis mačas prieš "Time Team" ekipą, sudarytą iš įvairiausių Lietuvos žvaigždžių. Susitikimas įvyks rugsėjo 1-ąją dieną Klaipėdoje per Lietuvos krepšininkų palydėtuves į čempionatą.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją