LRF atrinko po 16 geriausiai praėjusiais metais žaidusių rankininkių ir rankininkų, rungtyniaujančių Lietuvos, Austrijos, Vokietijos, Šveicarijos, Ispanijos, Prancūzijos, Italijos, Vengrijos, Lenkijos, Kipro, Islandijos, Graikijos klubuose.

„Tai pakankamai naujas dalykas, kadangi iki šiol mes tokių rinkimų neturėjome. Labai ačiū DELFI, kurie sutiko organizuoti šiuos rinkimus.

Manau, kad jie tikrai buvo sėkmingi. Balsuotojų skaičius buvo virš 10 tūkst. Vyko atkakli kova ir ji atrodė panaši, kaip rankinio aikštelėje, – rinkimus spaudos konferencijoje penktadienį įvertino LRF prezidentas Edis Urbanavičius. – Norime, kad rankinis rastų savo vietą, savo nišą žiniasklaidoje, nes jis yra nepelnytai užmirštas. Juk rankinis viena gražiausių pasaulio žaidybinių sporto šakų. Mes bendromis jėgomis įveiksime tą rankinio krizę ir turėsime puikius rezultatus.“

Vyrų rinkimuose Šveicarijos „ZMC Amicitia Zurich“ klubui atstovaujantis Lietuvos rinktinės vartininkas A. Vaškevičius surinko 2684 skaitytojų balsus (25,6 proc. dalyvių) ir atkaklioje simpatijų kovoje nugalėjo „Bidasoa Irun“ (Ispanija) ekipos įžaidėją Aideną Malašinską, už kurį balsavo 2573 DELFI skaitytojai (24,5 proc.).

Trečioji vieta atiteko Austrijos „HIT Innsbruck“ klubo dešiniojo krašto žaidėjui Andriui Račkauskui, kuriam savo balsus skyrė 1033 (9,8 proc.) rankinio gerbėjai.

„Norėčiau padėkoti LRF už šaunią idėją, taip pat portalui DELFI, kad tokie rinkimui įvyko. Esu pamalonintas, ačiū visiems gerbėjams, kurie balsavo už mane. Kova (rinkimuose) buvo įnirtinga“, – sakė geriausio Lietuvos rankininko rinkimų laureatas A. Vaškevičius.

„Manau, tai yra teisinga, nes A. Vaškevičius eilę metų savo pozicijoje žaidė nuosekliai ir stabiliai. Visi Lietuvos rankinio žmonės tai įvertino ir nusprendė. Lietuvos rinktinei mūsų vartininkų - tiek rinkimų nugalėtojo, tiek Almanto Savonio, tiek Egidijaus Petkevičiaus žaidimas yra labai svarbus. Mes turime labai stiprų užnugarį“, – pastebėjo Lietuvos vyrų rankinio nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas.

Laima Bernatavičiūtė
Moterų rinkimuose nugalėtoja taip pat sprendėsi tik paskutinėmis balsavimo dienomis. „ALCOA FKC Szekesfehervar“ (Vengrija) ekipai atstovaujanti L. Bernatavičiūtė surinko 1628 balsus (21,8 proc.) ir aplenkė ilgai rinkimuose pirmavusią „Frisch Auf Goppingen“ komandos (Vokietija) bei Lietuvos rinktinės lyderę Birutę Stellbrink, kuriai teko 1537 skaitytojų simpatijos (20,6 proc.). Trečiąją vietą rinkimuose užėmė Kauno „ACME-Žalgirio“ rankininkė Lina Abramauskaitė.

Ją geriausia 2009-ųjų žaidėja matė 991 balsavimo dalyvis (13,3 proc.).

Visos trys rankininkės žaidžia kairiojo pusiau krašto pozicijoje.

Sezoną užsienyje tęsianti L. Bernatavičiūtė negalėjo atvykti į Lietuvą, tad jai skirtą apdovanojimą atsiėmė jos pirmoji trenerė Rita Urnikienė.

„Nudžiugino tai, kad dvikova vyko tarp mano merginų, „garliavinių“, kaip mes sakome, – Laimos Bernatavičiūtės ir Birutės Grušauskaitės-Stellbrink. Savo mažosioms auklėtinėms pasigirsiu ir parodysiu, kaip reikia dirbti, kovoti ir stengtis, kad laimėtų tokius apdovanojimus“, - džiaugsmo neslėpė dvi geriausias šalies rankininkes išugdžiusi R. Urnikienė.

Tinklalapiui rankinis.lt telefonu pavyko susisiekti ir su L. Bernatavičiūte. „Labai džiaugiuosi, kad pavyko iškovoti šį garbingą titulą. Noriu padėkoti visiems balsavusiems - visai gerbėjų armijai, kuri padėjo iškovoti šį apdovanojimą. Kai šiandien pradėjo skambinti draugai ir sveikinti – šokinėjau iš džiaugsmo“, – ką tik baigusi treniruotę džiaugėsi L. Bernatavičiūtė.

Rinkimų laureatai penktadienį surengtoje specialioje spaudos konferencijoje buvo apdovanoti portalo DELFI ir LRF atminimo dovanomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją