526-ąją vietą ATP reitinge užimantis žaidėjas finale, kuris buvo laikinai nutrauktas dėl lietaus, įveikė pirmąją turnyro raketę norvegą Stianą Boretti(456) 6:2, 6:4.

Pusfinaliuose J.Ojala po atkaklios kovos nugalėjo belgą Dominique Coene'ą (Dominiką Kuną, 550) 7:6, 6:4, o S.Boretti laimėjo prieš vokietį Thorsteną Poppą (850) - dėl bronchito varžovas atsisakė tęsti kovą esant rezultatui 6:0, 2:1.

Dvejetų varžybų nugalėtojais tapo švedai Rickardas Holmstromas (Rikardas Holmstriomas) ir Danielis Klemetzas (Klemecas), finale nugalėję S.Boretti ir italą Federico Torresi (Federiką Torezį).

Geriausiai iš lietuvių turnyre pasirodęs Aivaras Balžekas (1088) šešioliktfinalyje įveikė šeštąją turnyro raketę F.Torresi (583) 6:4, 6:2, bet aštuntfinalyje dėl traumos turėjo pasiduoti susitikime su suomiu Tero Vilenu (1288) (esant rezultatui 2:4 pirmajame sete).

Prezidento taurės varžybos nuo 1998 metų įtrauktos į Tarptautinės teniso federacijos (ITF) kalendorių ir rengiamos kaip vyrų teniso profesionalų turnyras "Futures 1" - žaidėjai, iškovoję bent vieną pergalę pagrindiniame turnyre, gauna ATP reitingo taškus (nugalėtojas gavo 12 taškų).

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją