„Klubo skola buvo sumažinta beveik iki nulio, siekiant padidinti ilgalaikį stabilumą. Šios priemonės taip pat leis klubui prisitaikyti prie bet kokių finansinių apribojimų, apie kuriuos pastaruoju metu vis garsiau kalbama futbolo bendruomenėje“, – komentavo „Chelsea“ vadovas Bruce'as Buckas.

Londono ekipa skelbia, kad tokie R. Abramovičiaus veiksmai „įrodo akcijų savininko pasišventimą visai organizacijai“ ir panaikina bet kokias finansines baimes, jeigu 2003-ais metais klubą įsigijęs verslininkas kada nors nuspręstų pasitraukti.

Per tuos 6 metus R. Abramovičius stiprindamas komandą žaidėjų rinkoje išleido milžiniškus pinigus, tačiau šįmet piniginę privėrė.

Per šiuos metus „Chelsea“ vis dar patyrė 44,4 mln. svarų (apie 170,5 mln. litų) nuostolių. Į juos įskaičiuota atleistam treneriui Luizui Felipe Scolari ir trims jo asistentams sumokėta 12,6 mln. svarų (apie 48,4 mln. litų) kompensacija.

Tačiau tai yra mažesnė suma už 2008-ųjų 65,7 mln. svarų (apie 252,2 mln. litų) praradimus. Tuo metu „Chelsea“ metinė apyvarta sumažėjo nuo 213,1 mln. svarų (apie 818,3 mln. litų) 2008-aisiais iki 206,4 mln. (apie 792,6 mln. litų) šiemet.

„Mūsų tikslas vis dar yra būti pelningiems ir sieksime jo didindami pajamas iš prekės ženklo. Mažiname sąnaudas, kontroliuodami išlaidas, tarp jų ir atlyginimus“, – cituojamas klubo vykdantysis direktorius Ronas Gourlay'us.

Beveik nepirkdama naujų žaidėjų šiemet „Chelsea“ finansinėms operacijoms ir investicijoms išleido „vos“ 16,9 mln. svarų (apie 65 mln. litų), palyginus su 107,4 mln. svarų (apie 412,4 mln. litų) 2008-aisiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją