"Kadangi varžovai nežais Europos čempionate, jų žaidimo neanalizavome," - pirmadienį vakare Vilniaus "Forum Palace" rūmų "All Stars" bare įvykusiame susitikime su žurnalistais ir krepšinio mėgėjais sakė rinktinės vyr. treneris Antanas Sireika. - "Dabar visos kontrolinės rungtynės skirtos pasirengimui ir žaidimo gerinimui."

Pasakodamas apie komandos nuotaikas, treneris sakė: "Grįžus iš turnyro Italijoje, kur nugalėjome visus varžovus, nuotaika pakili, tačiau širdyje kaupiasi vis didesnis nerimas - kaip seksis Švedijoje. Būtų labai malonu, kad komandą būtų už ką pasitikti grįžus iš Švedijos."

Į klausimą apie būsimuosius varžovus grupės turnyre A. Sireika atsakė, jog svarbiausi priešininkai visada bus tie, su kuriais reiks žaisti artimiausias rungtynes. Tiesa, mačui su latviais nusiteikimas bus ypatingas.

"Turkijos mes neužmiršome. Ką jie padarė su mumis, dabar mes padarysime su jais," - žadėjo treneris.

"Tikiu šia komanda. Neabejoju, kad ji nusiteikusi kovingai ir galima padaryti taip, kad ja galėtume didžiuotis, kaip po Sidnėjaus olimpiados," - sakė rinktinės trenerio asistentas amerikietis Donnie Nelsonas (Donis Nelsonas), kuriam teko atsakyti ir į klausimą apie Žydrūną Ilgauską.

"Man teko kalbėtis su juo sezono metu ir jau tada supratau, kad tai labai komplikuotas klausimas," - teigė vienas iš Dalaso klubo vadovų. - "Žinant jo traumų istoriją, reikia suprasti, kad jis jaučiasi įsipareigojęs Klyvlendo klubui. Žydrūnas tikrai nusiminęs, kad negali atstovauti rinktinei."

"Šis čempionatas Švedijoje bus ypatingas tuo, kad yra labai daug panašaus pajėgumo komandų, kurios gali kovoti dėl medalių ir olimpinių kelialapių. Todėl viską gali lemti detalės," -teigė rinktinės vadovas Algimantas Pavilonis. - "Dabar atėjo tas metas, kai rinktinės kandidatų sąrašas mažėjo, o trenerių naktys trumpėja."

Krepšininkų pasveikinti buvo atvykęs ir Prezidentas Valdas Adamkus, rinktinės rėmėjai, kurių sąrašą papildė "Nord/LB" bankas, pasirašęs nacionalinės komandos rėmimo sutartį.

Rinktinės kapitonas Darius Maskoliūnas rūmų šeimininkui Šarūnui Marčiulioniui įteikė marškinėlius su žaidėjų autografais, kurie bus pakabinti "All Stars" bare tarp kitų trofėjų. Po to bus surengtas rinktinės atributikos aukcionas, kuriame kepuraitė buvo parduota už 150 litų, marškinėliais su autografais - už 550, o kamuolys - už 300 litų.

Renginyje dalyvavo visi rinktinės kandidatai, įskaitant ir tuos, kurie nepateks į galutinę sudėtį. Labiausiai visus linksmino klausimai broliams Lavrinovičiams - kaip juos atskirti? "Dabar Kšyštofas vaikšto su mėlyne paakyje, o vėliau vėl teks pasistumdyti, kad ji atsirastų," - šmaikštavo broliai.

Abu rinktinės kandidatai, dar neturintys sutarčių naujajam sezonui - Šarūnas Jasikevičius ir Virginijus Praškevičius - patvirtino, kad dar svarsto įvairius variantus ir nežino kur žais kitą sezoną, nepaisant įvairių gandų.

Rungtynės su Australija įvyks antradienį 18.30 val. Vilniaus sporto rūmuose ir trečiadienį tokiu laiku Kauno sporto halėje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją