"Tiek sporto vadovybė, tiek treneriai žinojo apie Žydrūno nusistatymą. Jis mane informavo liepos pabaigoje. Mes tikėjomės, kad galbūt premjero laiškas pradės Žydrūnui apsispręsti", - Lietuvos radijui šeštadienį sakė A.Pavilonis.

Jis sakė, kad ši informacija nebuvo viešinama, nes krepšinio vadovybė tikėjosi, kad Ž.Ilgauskas pakeis savo sprendimą.

Arvydui Saboniui savo sprendimą susiejus su Ž. Ilgausko veiksmais ir pažadėjus žaisti, jei rungtyniaus Žydrūnas, žlunga viltis, kad čempionate Lietuvos vardą gins ir geriausias visų laikų šalies krepšininkas.

"Iki paskutinių dienų tikėjomės, kad kartais atsiras viena ar kita motyvacija, kuri Žydrūną galbūt įkalbėtų žaisti rinktinėje. Kol kas tokių argumentų neradome. Mes jo sutikimo žaisti rinktinėje neturime", - sakė A.Pavilonis.

Pasak jo, premjeras Algirdas Brazauskas laišką, prašydamas prisidėti prie rinktinės, krepšininkui parašė dar prieš jo atsisakymą, o prezidentas Rolandas Paksas, praėjusią savaitę susitikęs su krepšininko tėvais, A.Pavilonio žiniomis, taip pat turėjo būti informuotas apie atsisakymą.

Dienraštis "Lietuvos rytas" šeštadienį rašo, kad A.Pavilonis maždaug mėnesį tiksliai žinojo, kad Ž.Ilgauskas rugsėjį čempionate nedalyvaus. Teigiama, kad kaip tik tuo metu krepšininkas gydysis viename JAV reabilitacijos centre.

Oficialus atsakymas į klausimus dėl Ž. Ilgausko ir A. Sabonio turėtų nuskambėti pirmadienį prieš draugiškas rungtynes su australais rengiamoje Lietuvos rinktinės vadovų ir trenerių spaudos konferencijoje.

Europos čempionate Švedijoje bus kovojama ir dėl likusių trijų kelialapių į olimpiadą 2004-aisiais metais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją