G.Jarmalavičiaus sutartis su "Sūduva" baigėsi po sezono ir pratęsta nebuvo. Užimti vyriausiojo trenerio postą klubas pasiūlė D.Vencevičiui.

"Viskas sutarta, trūksta tik parašų ant sutarties", - tinklapiui Futbolas.lt patvirtino "Sūduvos" prezidentas Vidmantas Murauskas.

Darbavosi rinktinėje

36 metų D.Vencevičius Marijampolės ekipos trenerių štabe dirbo nuo 2008 metų pradžios. Šiemet trenerio vadovaujama "Sūduvos" dublerių ekipa laimėjo A lygos dublerių pirmenybes ir taurės turnyrą.

Jaunas treneris 2009 metais sulaukė ir kitų ekipų pasiūlymų. Balandžio mėnesį specialistas atmetė siūlymą vadovauti trečios pagal pajėgumą Lenkijos lygos komandai Olštyno "OKS 1945". Rudenį D.Vencevičius asistavo Lietuvos nacionalinės rinktinės strategui Jose Couceiro.

Trenerio karjerą D.Vencevičius pradėjo Vilniaus "Vėtroje" 2007 metais. Metais anksčiau jis baigė futbolininko karjerą, per kurią yra atstovavęs ne vienam užsienio klubui ir žaidęs Lietuvos rinktinėje.

Naujajam strategui ir toliau talkins vartininkų treneris Audrius Ramonas, o trenerio asistento pareigas veikiausiai užims iki šiol jaunuosius futbolininkus Marijampolėje treniravęs Algimantas Dvareckas.

G.Jarmalavičius neatsisveikina

G.Jarmalavičius treniravo "Sūduvą" nuo praėjusių metų rugsėjo, kai prie komandos vairo pakeitė Igorį Pankratjevą. Šiemet Marijampolės ekipa laimėjo LFF taurės ir LFF Supertaurės turnyrus, tačiau A lygos sezoną baigė ne itin sėkmingai ir kovoje dėl medalių turėjo tenkintis bronza.

Anot trenerio, jis su "Sūduva" išsiskyrė gražiuoju: "Tris valandas diskutavome, kiekvienas išsakėme savo nuomonę. Po pokalbio prezidentas pasakė, kad norėtų sezoną pradėti su kitu treneriu. Taip ir išsiskyrėme."

V.Murausko teigimu, G.Jarmalavičiaus paslaugų "Sūduva" dar neatsisakė - specialistas galės grįžti į ankstesnes pareigas: "Jis ir toliau galės dirbti mūsų futbolo akademijos treneriu. Jei jis nenuspręs atsisveikinti su klubu, mes jo atsisakyti nesiruošiame."

Pats G.Jarmalavičius tikino, kad šiuo metu yra atviras pasiūlymams. "Atsakymo "Sūduvai" nedaviau. Esame sutarę, kad atsakysiu sausio mėnesį."

Keturi dar neapsisprendė

Naujasis "Sūduvos" strategas D.Vencevičius savo dispozicijoje dabar turi 18 futbolininkų.

Po praėjusio sezono su ekipa atsisveikino gynėjai Irmantas Zelmikas ir Marius Skinderis, saugai Povilas Krasnovskis, Eivinas Zagurskas bei Mindaugas Gardzijauskas.

Anot klubo prezidento V.Murausko, likti komandoje jau sutiko gynėjas Giedrius Klevinskas, o "Sūduvos" pasiūlymus pratęsti sutartis dar svarsto keturi žaidėjai - Saulius Klevinskas, Alfredas Skroblas, Giedrius Slavickas ir Ramūnas Radavičius.

Pastarąjį į savo gretas vilioja šalies čempionas Panevėžio "Ekranas", kurio peržiūroje dalyvauja ir M.Skinderis.

Pasyvus žaidėjų rinkoje nežada būti ir "Sūduvos" klubas. "Pastiprinimo ieškome. Kur? Tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje. Bet kol kas tikrai yra kam treniruotis", - teigė V.Murauskas.

Marijampolės ekipa jau liejo prakaitą pirmąsias dvi gruodžio savaites, tačiau į pirmąją oficialią pasiruošimo 2010 metų sezonui stovyklą planuoja susirinkti sausio 5 dieną.