Vienas iš šio sprendimo aukų yra buvęs žalgirietis vengras Kornelis Davidas, pasirašęs sutartį su Vitorijos "Tau Ceramica" klubu, bet dėl to, kad Ispanijos lygoje būtų laikomas legionieriumi, atsisveikino su viltimis žaisti Baskų komandoje.

Kito Vitorijos klubo krepšininko Arvydo Macijausko gerbėjų stovykloje taip pat vyravo įvairios nuotaikos, tačiau "Tau Ceramica" klubo vadovai užtikrino, kad lietuvis lieka komandoje ir joje užims užsieniečio vietą, teigiama interneto tinklalapyje "eurobasket.lt".

Su A.Macijausku yra siejama daug vilčių, todėl sutartis buvo pasirašyta trim metams, per kuriuos krepšininkas turėtų uždirbti 1,3 milijono JAV dolerių.

Pasak ispanų, jei būtų buvusi priimta Bosmano-2 (Ispanijoje vadinama "Kolpako" - BNS) taisyklė, tuomet Mindaugas Timinskas būtų atsidūręs "Barcelona" arba Badalonos "Joventut" komandose.

Patvirtinus "Kolpako" taisyklę Ispanijos ACB lygoje galėjo atsidurti visas būrys Lietuvos krepšininkų - tarp kandidatų buvo minimi M.Timinskas, Saulius Štombergas, Rimantas Kaukėnas, Virginijus Praškevičius, Donatas Zavackas, Mindaugas Žukauskas bei Gintaras Einikis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją