Pažeidė sutarties sąlygas

“Marvos” žirgyne 22 žirgus jau keletą metų laikė vokiečių verslininkas Detlefas Zauelis. Jis yra pagrindinis Žagarės žirgyno akcininkas. Šio žirgyno direktorius Pranas Milenčius užvakar atvyko pasiimti D.Zaueliui priklausančių žirgų.

“Mes sužinojome, kad žirgai išduodami tretiems asmenims, o tai sutartyje nėra numatyta. “Marvos” žirgyno direktorius Edmundo Margevičiaus teigimu, vienas geriausių mūsų žirgas dabar yra Raseiniuose, tačiau paaiškėjo, kad jis yra Alytaus rajone. Matėme, kad žirgai prastai prižiūrimi, blogai šeriami, jiems paduodamos net nupjautos piktžolės. Tai sužinojęs D.Zauelis labai įsižeidė ir paprašė bet kokiais būdais žirgus išvežti.

Man gaila buvo šiandien žiūrėti į vaikus, kurie verkė, netekę žirgų, su kuriais treniravosi. Mūsų žirgus treniruoja geriausi jojikai ir treneriai Rimantas Babrauskas, Zigmantas Šarka. Šiandien teko atleisti keturis žmones, kurie buvo įdarbinti “Marvos” žirgyne, nes tuščių gardų nereikia prižiūrėti”, - teigė P.Milenčius.

E.Margevičius teigė, jog partneriai nemoka civilizuotai spręsti reikalų. “Norėjo nutraukti sutartį, tam neparengę dokumentų. Kai juos sutvarkėme, viskas baigėsi. Pagal sutartį jie yra skolingi daugiau kaip 13 tūkstančių litų. Jei jie nesumokės, mes šiuos pinigus išieškosime per antstolius.

Sutartis pasibaigė gegužės 3 dieną. Ponas D.Zauelis atvažiavo ir sakė, kad jie čia laikys dar trylika žirgų. Bet jei mėnesį pralaiko, sutartis automatiškai pratęsiama”, - sakė jis.

Vieni kitus kaltina skolomis

P.Milenčius piktinosi, kad jam nebuvo leista išsivežti arklių. “Mums pareiškė, kad esame neoficialūs asmenys, nors ant gardų parašyta, kad žirgai priklauso AB “Žagarės žirgynas”. E.Margevičius puikiai pažįsta mane, tačiau ėmė reikalauti įgaliojimų. Jau buvo vidurnaktis, kai jis iškvietė policiją, esą mes netinkamai elgiamės. Prašėme tik leisti išsivežti žirgus. Susiskambinau su D.Zaueliu. Kai gavome jo įgaliojimą, E.Margevičius pareiškė, kad jis turi būti išverstas ir notariškai patvirtintas, nors puikiai suprato, kas ten parašyta”, - aiškino P.Milenčius.

Anot jo, E.Margevičius pats yra skolingas Žagarės žirgynui. “Jis skolingas 29 tūkstančius už trijų žirgų laikymą ir kergimą. Atrodo, kad jis jau pamiršo, kiek turi žirgų. Ši sąskaita jam įteikta prieš porą savaičių. E.Margevičius nenori mokėti, motyvuodamas, kad su juo nebuvo sudaryta sutartis. Tačiau buvo žodinis susitarimas su D.Zaueliu. Jei tai nebūtų suderinta, E.Margevičiaus žirgai nebūtų buvę Žagarėje”, - sakė P.Milenčius.

Anot jo, E.Margevičius reikalavo pasirašyti, kad Žagarės žirgynas jam yra skolingas. “Kažkokia komisija nustatė, kad mes jiems skolingi. Parašiau, kad man nežinoma, jog Žagarės žirgynas būtų skoloje”, - sakė P.Milenčius.

Pasak E.Margevičiaus, “Marva” nė vieno žirgo Žagarėje nelaiko. “Savo? Ne, kol kas aš ten savo žirgų neturiu. Tegu savo žodžius P.Milenčius patvirtina dokumentais”, - dėstė direktorius.

Piktinasi laikymo sąlygomis

Kauno jojimo veteranų klubo pirmininkas Kęstutis Gaižutis taip pat teigė, kad vokiečių verslininkas žirgus atsiėmė dėl prastų laikymo sąlygų.

“Arkliams buvo vežamas prastas šienas, pernai buvo vienos dulkės. Pradėjo eksperimentus daryti, arklius avižom šerti. E.Margevičius konfliktuoja ne tik su tuo vokiečiu, bet ir kitais žirgų savininkais. Dabar liko žirgyne keli klipatos ir nuosavi žirgai. Išvežti visi pagrindiniai vieno geriausio Lietuvos raitelio R.Babrausko žirgai. E.Margevičiaus elgesys kartais sunkiai suvokiamas. Pavyzdžiui, dabar privertė mus laukti per naktį, nors žinojo, kad kitą dieną vis tiek turės leisti juos išsivežti. Jam viskas galima, nes žmona buvusi vicemerė”, - sakė K.Gaižutis.