Tokios nuostatos laikosi Lietuvos lengvosios atletikos federacija (LLAF), planuojanti nuvežti į Prancūziją iki aštuonių sportininkų.

Pasak LLAF prezidento Eimanto Skrabulio, teisės dalyvauti pasaulio pirmenybėse nusipelno sportininkai, pretenduojantys užimti vietas tarp dvylikos geriausių savo rungtyse. Tai pakankamai aukštas barjeras, tačiau šios pozicijos federacija tvirtai laikysis.

Ketvirtadienį Lietuvos naujienų agentūroje ELTA surengtoje spaudos konferencijoje LLAF vadovai teigė, jog galutinė rinktinės sudėtis paaiškės po Lietuvos čempionato, kuris rugpjūčio 1-2 dienomis įvyks Kauno Dariaus ir Girėno stadione. Čia rungtyniaus visi geriausi šalies lengvaatlečiai, įskaitant ir olimpinį disko metimo čempioną Virginijų Alekną.

Po šalies čempionato sportininkai dar turės progą "parepetuoti" Baltijos šalių mače, o nepatekusieji į pasaulio pirmenybes vyks į Korėją dalyvauti Universiadoje.

E. Skrabulio teigimu, šie metai itin sėkmingi įvairių jaunimo amžiaus grupių lengvaatlečiams, kurie Europos pirmenybėse pelnė kelis medalius ir pagerino ne vieną rekordą. Tai teikia vilčių ateičiai.

Komentuodamas kai kurių sportininkų pareiškimus dėl komplikuotų santykių su LLAF, E. Skrabulis teigė, jog demokratinėje šalyje kiekvienas gali turėti savo nuomonę, tačiau jį liūdina per greitas jaunų sportininkas tapimas "žvaigždėmis" ir savęs sureikšminimas. "Dideliame ūkyje, koks yra lengvoji atletika, visada būna problemų, tačiau jos sprendžiamos," - teigė LLAF prezidentas.

Po ilgokos pertraukos pasaulio lengvaatlečių čempionatą vėl rodys Lietuvos televizija, įsigijusi transliacijų teises ir komandiruosianti į Paryžių komentatorių Tautvydą Meškonį, kuriam talkins rinktinės treneris Aleksas Stanislovaitis.

Naujojo televizijos direktoriaus Kęstučio Petrauskio teigimu, artimiausiu metu LTV programose tikrai padaugės sporto, rudenį bus rodomas Europos krepšinio čempionatas, ULEB taurės varžybos, o vėliau - ir NBA rungtynės.

Rugpjūčio 3-ąją LTV parodys ir įdomiausius Lietuvos čempionato Kaune momentus. Penktadienį varžybos prasidės 16 val.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją