Škotijos čempionai buvo visais atžvilgiais pranašesni už Kauno klubą ir nesunkiai įrodė savo žaidybinį ir techninį pranašumą.

Visus įvarčius "Celtic" ekipai pelnė skirtingi žaidėjai - po kampinio 13 min. pasižymėjo švedas Henrikas Larssonas (Henrikas Larsonas), 29 min. mūsiškių vartininko klaidą gynyboje išnaudojo Chrisas Suttonas (Krisas Satonas), tuoj po pertraukos 52 min. į baudos aikštelę įsiveržęs ataką tiksliai užbaigė Shaunas Maloney (Šonas Malonis), o 85 min. tašką padėjo Liamas Milleris (Lajamas Mileris), gavęs tikslų Š. Malonio perdavimą. Beje, tuo metų škotų buvo likę dešimt, nes traumą gavo H. Larsonas, o visi galimi keitimai jau buvo padaryti.

Įdomu, kad pirmasis šiose rungtynėse H. Larsono įvartis tapo jam 30-uoju Europos taurėse ir leido pakartoti britų klubų žaidėjų rekordą, priklausantį "Leeds United" futbolininkui Peteriui Lorimeriui (Piteriui Lorimeriui) ir "Liverpool" snaiperiui Ianui Rushui (Janui Rašui).

Kauniečiai neturėjo nė vienos šimtaprocentinės progos įvarčiui ir apsiribojo keliais nestipriais arba netiksliais smūgiais į praėjusio sezono UEFA taurės finalininkų vartus. Prieš rungtynes tylos minute buvo pagerbtas savaitgalį autoavarijoje žuvusio "FBK Kaunas" futbolininko Audriaus Šlekio atminimas.

"Šiandien žaidėme prieš vieną geriausių Europos komandų ir reikia pripažinti, kad buvome jos išsigandę," - sakė kauniečių treneris Sergejus Borovskis.

"Mums sezonas tik prasideda, todėl bijojau atsipalaidavimo, tačiau įmušę keturis įvarčius esame tvirtose pozicijose ir tikiu, kad žengsime toliau," - teigė škotų treneris Martin O'Neill (Martinas O'Nilas).

Atsakomosios rungtynės įvyks Glazge rugpjūčio 6 dieną. Šios poros nugalėtojas kitame atrankos etape žais su Budapešto MTK (Vengrija) ir Helsinkio HJK (Suomija) mačo nugalėtojais (pirmasis susitikimas baigėsi 3:1 vengrų pergale).

Statistika.

Kauno "FBK Kaunas" - Glazgo "Celtic" (Škotija) 0:4 (0:2).

Įvarčiai: Henrik Larsson (13), Chris Sutton (29), Shaun Maloney (52), Liam Miller (85).

Kauno Dariaus ir Girėno sporto centro stadionas. 2500 žiūrovų.

Teisėjas Joaquim Paulo Paraty da Silva (Portugalija).

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją