195 cm ūgio gynėjas 2002-2003 metais atstovavo Slupsko "Czarni" ekipai ir buvo vienas geriausių lietuvių, rungtyniavusių Lenkijos PLK lygoje. Augenijus per susitikimą pelnydavo po 12,9 taško, atkovodavo po 3,5 kamuolio, atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus bei iš oponentų pagrobdavo po 1,3 kamuolio. A.Vaškys su ekipa Lenkijos lygoje užėmė 7-ąją vietą.

Krepšininkas iš Lietuvos Lenkijoje žaidžia jau nuo 1999 metų, kai vidury sezono atvyko į "Astoria" klubą (Lenkijos antroji lyga). 1999-2000 metų sezone lietuvis vis dar rungtyniavo toje pačioje ekipoje ir pelnydavo po 22 taškus per susitikimą, o kitą sezoną pasuko į PLK - "Ruda Slaska" ekipą. Kitus metus A.Vaškys vilkėjo "Czarni" aprangą.

V.Pauliukėnas lieka "Šiauliuose"

24 metų Vaidas Pauliukėnas, nepaisant LKL klubų boikoto „Sports Development Group“ agentūrai, pratęsė kontraktą su Šiaulių „Šiaulių“ klubu, užėmusiu 4-ąją vietą Lietuvos krepšinio lygoje. 191 cm ūgio ir 92 g svorio atakuojantis gynėjas karjerą pradėjo Biržų „Naftotiekio“ ekipoje.

1999 metais buvo pakviestas į Šiaulių „Šiauliai“ klubą. Šioje komandoje Vaidas ir rungtyniavo keturis paskutinius sezonus. 2002-2003 metų sezoną Pauliukėnas LKL varžybose vidutiniškai įmesdavo 12,7 taško per rungtynes, atkovodavo 3,8 kamuolio ir atlikdavo 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

FIBA Čempionų taurėje rezultatai buvo irgi panašūs - vidutiniškai pelnydavo 12,4 taško, atkovodavo 3,9 kamuolio ir atlikdavo 2,3 rezultatyvaus perdavimo komandos draugams.

Priminsime, kad birželį, Klaipėdoje neoficialų susitikimą buvo surengę septynių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) klubų atstovai, per kurį sutarė boikotuoti naują (SDG) žaidėjų agentūrą ir kitą sezoną (2003-2004 m.)nekviesti jos globojamų krepšininkų.

"Jei agentūra tik ieškotų žaidėjams darbo užsienyje ar stengtųsi sumažinti žaidėjų migraciją į JAV, būtų neblogai. Tačiau ji pasiima klubų užaugintus krepšininkus ir, smarkiai užkėlusi kainas bei dar su procentais sau, siūlo klubams juos vėl įsigyti. Daugumai nedidelį biudžetą turinčių komandų tai – skaudus smūgis“, – tuomet pasakojo A.Sabonio „Žalgirio“ krepšinio centro rinkodaros direktorius Gediminas Navikauskas.

Tačiau jau du klubai iš septynių boikoto dalyvių sulaužė susitarimą - Šiaulių komanda pratęsė sutartį su V.Pauliukėnu, o Kėdainių „Nevėžis“ įsigijo Robertą Stankevičių.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją