Finalinėse kovose dalyvavo 14 lietuvių. Tik svorio kategorijoje iki 67 kilogramų nugalėtoją išsiaiškino varžybų svečiai. Trijose dvikovose (svorio kategorijos iki 57, 71 ir 75 kg) tarpusavyje jėgas išmėgino mūsų šalies boksininkai. Finaliniuose susitikimuose svorio kategorijose iki 54, 91 ir daugiau kaip 91 kg lietuvius svečiai nugalėjo.

Lengviausiai finale savo varžovą įveikė Sidnėjaus Olimpinių žaidynių dalyvis Ivanas Stapovičius (51 kg). Jo persvara prieš uzbeką Ravkatą Jeralijevą buvo akivaizdi - 19:8. Būtent I.Stapovičius ir buvo apdovanotas specialiu prizu už gražiausią turnyro kovą.

Prizu už valią siekiant pergalės buvo apdovanotas kitas Sidnėjaus olimpinių žaidynių dalyvis - Vidas Bičiulaitis (60 kg). Finale V.Bičiulaitis ilgai vijosi varžovą Vladimirą Lipskį iš Ukrainos ir tik ketvirtajame raunde įrodė savo pranašumą - 12:7.

Ypač atkakli kova vyko tarp Ričardo Baikos ir ukrainiečio Artiomo Aivazidžio (iki 63,5 kg). Galutinis kovos rezultatas buvo lygus 8:8 ir tik mažaisiais taškais pergalę 48:30 iškovojo R.Baika.

Techniškiausiu turnyro boksininku buvo pripažintas vokietis Stevenas Kiuchleris (67 kg). Jis finale 11:9 nugalėjo Šerzodą Husanovą iš Uzbekijos.

Po turnyro vykusioje spaudos konferencijoje svečiai organizatoriams padėkojo už puikiai surengtą aukšto lygio turnyrą, kuriame dalyvavo vienas Sidnėjaus olimpinių žaidynių prizininkas, šeši pasaulio ir Europos pirmenybių medalininkai bei Geros valios žaidynių JAV nugalėtojas. Varžybomis ypač patenkinti buvo Uzbekijos atstovai, kurie džiaugėsi galėdami išmėginti jėgas su Europos bokso atstovais rengdamiesi pasaulio čempionatui, birželio pradžioje vyksiančiame Belfaste (Šiaurės Airija).

"Dėkoju visiems svečiams, kad pagerbė mane savo atvykimu. Turnyras įsibėgėja ir svajoju, kad po trejų metų turnyre dalyvaus visi geriausi Europos boksininkai", - visiems atvykusiesiems p adėkojo turnyro šeimininkas, dukart Europos čempionas A.Šocikas.

Turnyro organizacinio komiteto pirmininkas, Lietuvos bokso federacijos (LBF) prezidentas Remigijus Daškevičius, pasidžiaugė, kad turnyras praėjo gerai. "Buvo visokių nesklandumų, bet viskas baigėsi gerai",- tvirtino jis. Pasak LBF vadovo, turnyrą teigiamai įvertino Europos mėgėjų bokso asociacijos (EABA) prezidentas bulgaras Emilis Žečevas. Padėkojęs visiems dalyvavusiems, R.Daškevičius pažadėjo, kad kitais metais turnyre dalyvaus apie 20 komandų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją