„Rinkimų rezultatai tik dar kartą patvirtina, kad šie sportininkai yra Lietuvos sporto žvaigždės. Džiugu, kad jų nuopelnai buvo įvertinti. Manau, kad tokie rinkimai taps kasmete tradicija“, – sako LAF viceprezidentė Nijolė Medvedeva.

Pasak jos, praėjus dešimtmečiui rinkimai tapo įdomesni, nes geriausius lengvaatlečius rinko ne tik ekspertai, bet ir teisę balsuoti internetu turėję šios sporto šakos gerbėjai bei sporto žurnalistai.

Jų balsų proporcijos buvo paskirstytos taip: balsuojantys internetu lėmė 50 proc., LAF atstovai ir sportininkai – 25 proc., sporto žurnalistai – 25 proc. rinkimų baigties.

Virgilijus Alekna
Tarp vyrų neabejotiną pergalę šventė šiemet ketvirtą vietą pasaulio čempionate užėmęs disko metikas V. Alekna. Antrą vietą užėmė sprinteris Rytis Sakalauskas, trečią - ėjikas Donatas Škarnulis.

Tarp moterų nugalėtoja tapo sprinterė L. Grinčikaitė, kuriai šie metai buvo patys geriausi karjeroje. Ji tapo Universiados nugalėtoja Serbijoje ir Europos (iki 23 metų amžiaus) čempionato nugalėtoja 100 metrų bėgimo rungtyje.

Antra liko maratonininkė Živilė Balčiūnaitė, trečioji vieta atiteko ėjikei Kristinai Saltanovič.

Daugiau nei 10 tūkst. balsavime dalyvavusių internautų daugiausia balsų skyrė V. Aleknai (1538), R. Sakalauskui (758), šuolininkui į aukštį Raivydui Staniui (593).

Tarp moterų balsavusieji internetu lydere išrinko L. Grinčikaitę (1592), kuri tik 12 balsų skirtumu aplenkė antroje vietoje likusią Ž. Balčiūnaitę (1580). Trečia - daugiakovininkė Viktorija Žemaitytė (1204).

(LAF) nariai, treneriai ir sportininkai daugiausiai taškų atidavė disko metikui Virgilijui Aleknai. Jis surinko net 171 tašką iš 190 galimų.

Antras - R. Sakalauskas (67), o trečias - D. Škarnulis (53 taškai).

Moterų grupėje aiškia persvara laimėjo L. Grinčikaitė – (158 taškai iš 190 galimų. Antrą vietą užėmė K. Saltanovič (79), trečią – bėgikė Sonata Tamošaitytė (31).

37 sporto žurnalistai išskyrė V. Alekną, kuris surinko 156 taškus iš 185 galimų. Antrasis buvo ėjikas D. Škarnulis (65), o trečiasis – R. Sakalauskas (46 taškai).

Daugiausiai žurnalistų simpatijų tarp moterų sulaukė L. Grinčikaitė, surinkusi 165 taškus iš 185 galimų. Antrą vietą užėmė K. Saltanovič (45), trečią – S. Tamošaitytė (32).

Iš viso rinkimuose dalyvavo 12 moterų ir 8 vyrai: disko metimo, bėgimo, sportinio ėjimo, šuolio į aukštį, trišuolio, maratono, rutulio stūmimo ir septynkovės meistrai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją