Kaip DELFI pasakojo pati sportininkė, pranešimas apie jos pasitraukimą nebuvo teisybė. Tai, pasak D. Žiliūtės, patvirtina jos pavardės įtraukimas į italų klubo „Safi-Pasta Zara-Titanedi“ narių sportininkių sąrašą. Šį sąrašą esą turi ir Lietuvos dviračių sporto federacija, mat komanda bus registruota Lietuvoje.

D. Žiliūtė sakė ateityje galvojanti dirbti trenere, jau yra išlaikiusi trenerės egzaminus ir, kad gautų licenciją, tereikia išsiųsti prašymą į Tarptautinę dviračių sąjungą (UCI). Tačiau pagal įstatymus vienu metu būti ir sportininku, ir treneriu negalima.

„Dėl to mano pasirinkimas turi būti arba vienas, arba kitas. Manau, įtraukdama savo pavardę į sportininkių sąrašą įrodžiau, kad mano pasirinkimas šiai dienai yra sportuoti“, - DELFI kalbėjo D. Žiliūtė.

Sportininkė neneigė turėjusi didelių abejonių dėl ateities.

„Man žiema labai keblus periodas, mat turiu problemų su sveikata, turiu bronchinę astmą, pirmos mano lenktynės visada būna labai nekokios ir iki gegužės man būna kritinis periodas. Tačiau aš šiandien noriu sportuoti ir išgyventi žiemą, kad paskui pabandyčiau dar parodyti rezultatus. Jeigu turėsiu problemų su sveikata, kokių nors keblumų, galiu sportą mesti, tačiau šiandien jo nemečiau“, - sakė dviratininkė.

Pasak D. Žiliūtės, klubo atstovas spaudai padarė didelę „kliurką“ – rėmėsi sena informacija, jos nesuderino su pačia sportininke.

„Aš su juo pakalbėsiu ir jis turės tai paneigti“, - teigė D. Žiliūtė.

Sportininkės teigimu, geri rodikliai – pagrindinis variklis, dėl ko jai dar norisi startuoti. „Jeigu nebūtų rezultatų, visapusiško pasitenkinimo, savaime suprantama, nesportuočiau“, - sakė ji.

D. Žiliūtė ketina ir toliau atstovauti Lietuvai pasaulio pirmenybėse. „Jeigu mano klubas nevažiuos kokių nors pasaulio taurių, kuriose labai noriu važiuoti, ir jeigu Lietuvėlė skirs pinigų ir siųs Lietuvos rinktinę, aš, savaime suprantama, Lietuvai atstovausiu ir pasaulio taurėse“, - teigė dviratininkė.

Į Lietuvą su dukrele Ilarija D. Žiliūtė savaitei grįžti planuoja gruodžio pradžioje.

Šįmet D. Žiliūtė laimėjo dvejas daugiadienes lenktynes Italijoje, pasaulio čempionato grupinėse lenktynėse Šveicarijoje finišavo penkta, tapo Lietuvos atskiro starto lenktynių nugalėtoja.

DELFI primena, kad 1998 metais Olandijoje lietuvė tapo pasaulio čempione, po metų laimėjo prestižiškiausiomis laikomas daugiadienes „Tour de France“ lenktynes, 2000-aisiais iškovojo pasaulio taurę ir Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzą.

Praėjusių metų vasarą paaiškėjo, kad Italijoje gyvenanti ir šios šalies pasą turinti dviratininkė, pasikeitus įstatymams, prarado Lietuvos pilietybę. Taip D. Žiliūtė neteko galimybės atstovauti mūsų šaliai Pekino olimpiadoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją