Šventę rengti ir varžybas organizuoti padeda Daugų technologijos ir verslo mokykla. Šventę finansiškai remia žemės ūkio firmos AB "Lytagra", UAB "Linas ir viza", UAB "Dotnuvos projektai".

Žemdirbių sporto šventėje dalyvaus Žemės ūkio rūmų (ŽŪR) nariai - visos visuomeninės žemdirbių organizacijos - žemės ūkio produkcijos gamintojos. Apskrityse jau sudaromos komandos krepšinio, paplūdimio tinklinio, futbolo, šaškių, virvės traukimo, turistinio kliūčių ruožo varžyboms, renkami dalyviai individualioms - svarsčio kilnojimo, stipruolio, stalo teniso varžyboms.

Išskirtinis spartakiados bruožas - varžybose dalyvaus tik ūkininkaujantys kaimo žmonės.

Pasak ŽŪR pirmininko Jono Ramono, panašiam renginiui jau atėjo laikas. Susitikimuose su žemdirbiais ne kartą buvo kalbama apie visuotinio renginio būtinumą. "Žemdirbiams neužtenka vien žemės ir plūgo, jie nori ir turi teisę ilsėtis, dainuoti, bendrauti, sportuoti. Dėl to pačių kaimo žmonių paskatinta pamažu subrendo ši idėja, kuriai pritarė ir ŽŪR prezidiumas", - sakė J. Ramonas.

Šventės dalyviai ne tik varžysis įvairiose rungtyse, bet ir klausysis grupės "Jonis" koncerto, vyks vakaronė prie šventinio laužo.

Rajonuose spartakiadą organizuoja ir komandas registruoja ŽŪR savivaldos organizatoriai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją