Rungtynės dėl Klaipėdos miesto centrinio stadiono užimtumo buvo nukeltos į sekmadienį. II lygos Vakarų zonoje rungtyniaujanti "Sakuona" taurėje žaidė nuo pirmojo etapo ir pakeliui į ketvirtfinalį įveikė I lygos komandas "Mažeikius" ir Vilniaus "Žalgirį", o "Sūduva" turnyre tik startavo.
Du "Sūduvos" saugo A.Urbšio įvarčiai pirmajame kėlinyje
buvo svarbūs tolesnei mačo eigai (Astos Zaborskytės archyvo nuotr.)

Teko persverti rezultatą
Mačą geriau pradėjo svečiai, tačiau Esau smūgis galva buvo netikslus, o R.Beniušio ataką taip pat galva atrėmė vartininkas. Atlaikę svečių atakas šeimininkai sugebėjo išsiveržti į priekį. 14 minutę "Sakuonos kontratakoje po perdavimo į baudos aikštelę kamuolį į vartus nukreipė praeityje žinomas futbolininkas Vidas Dančenka.

Po praleisto įvarčio "Sūduva" atsigavo tik sužaidus apie pusvalandį, bet ispano Esau smūgį iš toli atrėmė vartininkas Mantas Juospaitis, R.Radavičiaus muštas kamuolys skriejo šalia vartų, o dar vienam Esau bandymui pritrūko tikslumo.

Vis tik prieš pertrauką "Sūduva" persvėrė rezultatą. 38 min. po Alfredo Skroblo perdavimo iš arti įmušė Andrius Urbšys. 43 min. tas pats žaidėjas pasižymėjo smūgiu galva po kampinio.

"Sūduvos" įvarčių serija antrajame kėlinyje
Paskutinės "Sakuonos" viltis sudužo antrojo kėlinio pradžioje. 51 min. Ramūnas Radavičius įmušė po baudos smūgio iš 20 metrų ir rezultatas 3-1 leido "Sūduvai" atsipalaiduoti bei toliau mušti įvarčius į pavargusių varžovų vartus.

57 min. po A.Urbšio prasiveržimo įmušė Ričardas Beniušis, po dviejų minučių "Sūduvos" ataką tiksliu smūgiu užbaigė R.Radavičius, o 66 min. tiksliai iš toli smūgiavo gynėjas Vaidas Slavickas. 74 min. suklydus "Sakuonos" gynėjui po V.Slavicko perdavimo pasižymėjo Esau.

Likus trims minutėms smūgiu iš baudos aikštelės prieigų "Sakuonos" triuškinimą baigė Karolis Chvedukas. Tiesa, antrojo pridėtinio laiko minutę šeimininkai šiek tiek sumažino atsilikimą. Po baudos smūgio galva įmušė Romas Stonys . "Sūduva" laimėjo 8-2 ir be didesnių problemų žengė tolyn.

Durys į Europos lygą atviros "Kaunui"
Šeštadienį į taurės pusfinalį pateko FBK "Kaunas", Panevėžio "Ekranas" bei Vilniaus "Vėtra". Šios trys komandos bei "Sūduva" kovą turnyre tęs kitų metų pavasarį.

Kadangi "Ekranas", "Vėtra" ir "Sūduva" jau turi vietas Europos turnyruose, kelialapį į UEFA Europos lygą taurės turnyre gali iškovoti tik FBK "Kaunas". Tam kauniečiams reikia laimėti taurę arba finale susitikti su "Ekranu". Kitais atvejais vieta Europos lygoje atiteks A lygoje ketvirtąją vietą užėmusiems "Šiauliams".

LFF taurės ketvirtfinalio varžybos baigė ir Lietuvos didžiojo futbolo klubinį sezoną. Lapkričio 13 dieną komandos dar susirinks į sezono apdovanojimus, o vėliau išeis atostogų iki pasiruošimo naujam sezonui pradžios.

Sekmadienio LFF taurės ketvirtfinalio rungtynių statistika

Plikių "Sakuona" 2 - 8 Marijampolės "Sūduva"

14' [1 - 0] Vidas Dančenka

38' [1 - 1] Andrius Urbšys

43' [1 - 2] Andrius Urbšys

51' [1 - 3] Ramūnas Radavičius

57' [1 - 4] Ričardas Beniušis

59' [1 - 5] Ramūnas Radavičius

66' [1 - 6] Vaidas Slavickas

74' [1 - 7] Esau Garcia Alvarez

86' [1 - 8] Karolis Chvedukas

90+2' [2 - 8] Romas Stonys