Ši liūdna naujiena šokiravo ne tik abiejų šalių futbolininkus, bet visą futbolo pasaulį bei aptemdė Kamerūno komandos džiaugsmą dėl patekimo į prestižinio turnyro finalą.

Likus maždaug 15 minučių iki rungtynių pabaigos, M.V.Foe sukniubo aikštės viduryje, nors nebuvo nė vieno iš varžovų atakuojamas. 28 metų futbolininkas buvo skubiai išvežtas į ligoninę, tačiau medikams nepavyko jo atgaivinti.

Žinia apie vieno geriausių Afrikos futbolininkų mirtį sukėlė šoką Kamerūne - televizija apie tai pranešė nutraukusi visas programas. Užuojautą mirusiojo šeimai pareiškė šalies prezidentas. Kai kurių šaltinių teigimu, futbolininko tėvai buvo stadione ir matė įvykusią tragediją.

"Per 28 metus, kai esu FIFA, tokia tragedija atsitiko pirmąsyk, todėl esu priblokštas," - sakė FIFA prezidentas Seppas Blatteris (Zepas Blateris). - "Žiūrėjau rungtynes per televiziją. Kai pamačiau, kad žaidėjas nugriuvo, mane persmelkė bloga nuojauta, nes jis nejudėjo, o akys buvo išvirtusios."

Z. Blateris pareiškė, kad futbolas nėra tik šou, todėl finalas turi įvykti pagal tvarkaraštį. "FIFA ir visa futbolo šeima sukrėsta neįtikėtinos tragedijos," - sakė užuojautą pareiškęs FIFA vadovas. - "Futbolas prarado įžymų žaidėją ir žmogų."

Rungtynės su Kolumbija M. V. Foe buvo 65-osios Kamerūno rinktinėje.

Šį sezoną jis buvo paskolintas anglų "Manchester City" ir per 35 rungtynes pelnė 9 įvarčius, tačiau Mančesterio klubas nesutiko už jį mokėti prancūzų "Lyon" ekipai 7 mln. svarų sterlingų (11,65 mln. JAV dolerių), todėl futbolininkas turėjo grįžti į Lioną, kuriame pernai tapo Prancūzijos čempionu. Anksčiau jis rungtyniavo prancūzų "Lens" ir anglų "West Ham United", kuris 2000 metais pardavė jį "Lyon" ekipai už 6 mln. svarų.

M. V. Foe rungtyniavo 1994 ir 2002 metų pasaulio čempionatuose, o 1998 metų pirmenybes praleido dėl kojos lūžio, kuris sužlugdė jo planuotą perėjimą į "Manchester United".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją