Suaugusiųjų kumitė rungtyje trečiąsias vietas iškovojo Natalija Artiomova ir Giedrius Švetkauskas, o 17-metė Gabrielė Lubytė vicečempione tapo irgi kumitė varžybose.

Komandinėse kata varžybose ketino dalyvauti ir aukščiausią trečiąjį daną tarp lietuvių turintis Lietuvos tradicinio karatė asociacijos (LTKA) prezidentas Giedrius Dranevičius, tačiau dėl vieno iš sportininkų traumos asmeninėje rungtyje komandos nepavyko sudaryti.

Kaip ir tikėtasi, Europos čempionate dominavo italai, kurie laimėjo penkias rungtis, dvi pirmąsias vietas pelnė Lenkijos atstovai. Iš viso rungtyniavo 20 šalių atstovai.

Čempionatą stebėjo ir aukščiausi pasaulio bei Europos tradicinio karatė vadovai - Tarptautinės tradicinio karatė federacijos (ITKF) prezidentas Hidetaka Nišijama, Europos tradicinio karatė federacijos (ETKF) prezidentas Vladimiras Jorga ir viceprezidentas Wlodzimierzas Kwiecinskis (Vlodimiežas Kviečinskis), kuri liko patenkinti renginiu ir jo organizavimu.

Kaip jau rašėme, čempionatą turėjo surengti Serbija ir Juodkalnija, tačiau dėl sudėtingos padėties šalyje ji atsisakė savo planų, o Lietuva per porą mėnesių sugebėjo pasirengti čempionatui. Pasibaigus varžyboms, čempionato dalyviams buvo surengta vakaronė "Forum Palace" rūmuose.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją