Beveik du trečdalius sezono Suomijos ekipą treniravo Saulius Širmelis.

Tačiau beveik visą sudėtį sezono eigoje pakeitęs "Atlantis" taip ir neišlipo iš turnyro lentelės dugno. 14-os komandų čempionate Helsinkio komanda užėmė priešpaskutinę vietą.

Apie nesėkmingą sezoną Futbolas.lt sutiko papasakoti "Atlantis" ekipoje žaidęs vartininkas P. Leusas.

"Atlantis" sudėtyje buvo žinomų ir patyrusių žaidėjų iš Lietuvos. Kodėl Helsinkio klubas iškrito iš antrosios į trečiąją pagal pajėgumą Suomijos lygą?

- Negaliu pasakyti, kad mes nesistengėme. Stengėmės, bandėme iškovoti taškų ir neiškristi. Nepavyko. Vis dėlto, mes visi ten susirinkome juk jau tada, kai šansai likti lygoje buvo sumažėję. Taškų surinkome aiškiai daugiau, nei ta komanda, kuri žaidė sezono pradžioje. Jeigu visi būtume žaidę nuo sezono pradžios, manau, kad būtume pasilikę lygoje.

Koks Suomijos I lygos pajėgumas?

- Nesiimčiau vertinti. Visos komandos yra lygios, tai tikrai galiu pasakyti. Mes, būdami apačioje, sugebėjome įveikti komandą, kuriai šios rungtynės buvo kaip koks sezono finalas.

Tik dėl šio pralaimėjimo ji nepateko į aukščiausią lygą. Suomijos taurės turnyre I lygos komandos su aukščiausios lygos varžovėmis žaidžia kaip lygios su lygiomis. Negalėtum pasakyti, kuri komanda iš kurios lygos. Mano nuomone, Suomijoje I lyga nedaug atsilieka pajėgumu nuo aukščiausios.

Koks suomių žaidimo stilius?

- Suomijoje visi yra kovotojai. Ar aukščiausios, ar I lygos komanda. kiekviena kovoja iki paskutinio.

Kokie lietuvių santykiai buvo su kitais "Atlantis" futbolininkais?

- Negaliu pasakyti, kad su vietiniais pykomės. Bet mentalitetų skirtumas - jautėsi. Ne su etniniais suomiais, bet su vietos juodaodžiais, kurių buvo pusė mūsų komandos. Santykiai buvo draugiški, bet žaidimas labai skirtingas.

Nerasdavote bendros kalbos aikštėje?
- Kai visi mūsų lietuviai išeidavo į aikštę - žaidimas būdavo visai kitas. Bet labai retai pasitaikydavo, kad visi būtumėme sveiki ir neprisirinkę kortelių. Kai žaisdavo visi lietuviai, būdavo ir geriausi rezultatai.

Ar "Atlantis" klube gaudavote atlyginimą?

- Nėra ko čia slėpti, kad tam tikrą atlygį už darbą gaudavome.

Ar iškritus į trečiąjį divizioną komandoje liks lietuvių?

- Su klubu atsisveikinome ir dabar kiekvienas mūsų ieškosis sau komandos.

Kokie Jūsų ateities planai?

- Ką darysiu toliau dar nežinau. Ką tik po sezono grįžau į Lietuvą... Pagalvosiu apie viską šiek tiek vėliau.