„Tokio tipo varžybose dalyvauju pirmą kartą. Šiuo metu intensyviai ruošiuosi 200 metrų iš eigos lenktynėms, iliuminatoriaus, kerino ir sprinto rungtims. Kadangi Europos čempionas paaiškės tik susumavus visų minėtųjų rungčių rezultatus, turiu būti tolygiai pasiruošusi įtemptai kovai visose keturiose jų. Be to, kol kas nežinau visų konkurenčių, dalyvausiančių šiose itin aukšto lygio varžybose“, – pasakojo S. Krupeckaitė.

„Tikimės, aišku, pačių aukščiausių rezultatų. Kadangi Belgijoje bus vadinamas „omnimas“, kai visų dienų ir rungčių rezultatai bus sumuojami, Simona yra nusiteikusi tikrai kovingai ir manome, kad galime tikėtis pačių aukščiausių rezultatų.

Simona jau parodė, kad yra geros formos varžybose Kolumbijoje, kur važiavo tikrai sėkmingai. Belgijoje iš jos tikimės dar daugiau, nes rungtys yra sprinto, kurios parankios būtent Simonai“, – DELFI sakė Lietuvos dviračių sporto federacijos generalinis sekretorius Antanas Taučius.

Spalio 17–18 d. vyksiančiose varžybose Lietuvai taip pat atstovaus dviratininkės G. Gaivenytė ir S. Pauliukaitė, o Europos pirmenybėse visas tris mūsų sportininkes lydi treneris Dmitrijus Leopoldas.

„Kitos dvi Lietuvos atstovės – Svetlana ir Gintarė – turės taip pat stengtis. Joms tai bus pasirengimas pasaulio taurės varžyboms. Tai merginoms ir yra labiau akcentuojama, – DELFI teigė A. Taučius. – Skaičiuoti visų rungčių bendrus rezultatus nėra naujovė. Paprasčiausiai mes anksčiau gal nevažiuodavome tokiose varžybose, nes tai – ne olimpinė rungtis.

Didelio kraičio tos varžybos merginoms nesukuria, bet būtent yra labai naudingos pasirengti pasaulio taurės etapams. Kaip ne kaip, čia juk – Europos čempionatas.“

Europos čempionato rungčių sąraše yra viena keistai skambanti – iliuminatorius.

„Iliuminatoriaus rungtis – lenktynės su iškritimu. Kiekviename rate yra finišas ir jį pasiekusi paskutinė dviratininkė iš tolesnių varžybų iškrenta. Anksčiau mes tokias lenktynes rengdavome Lietuvoje per futbolo rungtynių pertraukas. Dabar tai kažkiek užmirštas dalykas. Tai – sena ir įdomi žiūrovams rungtis, o ne naujas kažkoks išradimas“, – DELFI paaiškino dviračių sporto specialistas A. Taučius.

S. Krupeckaitė su Lietuvos rintinės kolegėmis šį sezoną taip pat dar varžysis pasaulio taurės etapuose Anglijos mieste Mančesteryje, Australijoje ir Kolumbijoje, o kovo mėnesį dalyvaus pasaulio čempionate Danijos sostinėje Kopenhagoje.

„Didesnėmis pajėgomis dalyvausime etape Kolumbijoje, kur surengsime ir treniruočių stovyklą, Australijos treke važiuos tik viena sportininkė lydima trenerio. Kolumbijoje merginos stengsis pasirodyti kuo geriau ir ketina surinkti kuo daugiau taškų. Tie taškai sumuojami ir suteikia teisę dalyvauti pasaulio čempionate“, – DELFI pasakojo A. Taučius.

Lietuvos čempionate Panevėžyje – patys geriausi

Pasibaigus Europos pirmenybių startams Belgijoje, spalio 23-25 d. bus rengiamas atviras Lietuvos čempionatas. Naujajame Panevėžio arenos treke jėgas išmėginti susirinks visi patys geriausi šalies meistrai.

„Dalyvaus pajėgi vyrų rinktinė: Ramūnas Navardauskas, Gediminas Bagdonas, Vladimiras Kokarevas ir Aidis Kruopis. Gaila, kad Panevėžyje veikiausiai nebus Tomo Vaitkaus ir Ignato Konovalovo, kuriems ką tik baigėsi sezonas plente. Jie turėtų atstovauti Lietuvos rinktinei pasaulio taurės etape Kolumbijoje.

Moterys tikrai visos bus. Šalia lyderių S. Krupeckaitės, G. Gaivenytės ir S. Pauliukaitės, matysime ir Aušrinę Trebaitę ir Vilija Sereikaitę bei būrį perspektyvaus jaunimo“, – DELFI žadėjo LDSF vienas vadovų.

Lietuvos čempionate beveik po savaitės taip pat varžytis ketina Estijos, Rusijos, Lenkijos, Suomijos, Baltarusijos dviratininkai.

„Žadėjo atvykti jaunių pasaulio čempionas rusas Viktoras Monakovas, kviečiame ir Lietuvos jaunimą, kad matytų, kiek atsilieka nuo pripažintų lyderių. Norime, kad šios žiūrovams nemokamos varžybos taptų tradicinėmis, nes joms yra patogus langas ir geros datos turnyrų kalendoriuje.

Mūsų tikslas – populiarinti šias dviračių lenktynes treke. Publika galės pasidžiaugti aukšto lygio varžybomis ir gerais sportininkų startais bei rezultatais“, – sakė A. Taučius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją