"Lampre" oficialiai neįvardino draudžiamo preparato, kuris buvo aptiktas gegužės 16-ąją sportininko organizme. Pasak Italijos komandos, Tarptautinė dviračių sąjunga (UCI) savo laiške nenurodžiusi, kokį draudžiamą preparatą vartojo R.Rumšas.

Neoficialiomis žiniomis, Italijoje su šeima gyvenančio Lietuvos dviratininko organizme buvo aptiktas eritropoetinas (EPO).

Beje, pakartotinio R.Rumšo dopingo testo rezultatų kol kas nėra.

Jei antrojo dopingo testo rezultatai patvirtins pirmojo išvadas, R.Rumšo rezultatai "Giro d`Italia" lenktynėse bus anuliuoti, o pats geriausiu 2002 metų Lietuvos sportininku pripažintas dviratininkas bus diskvalifikuotas.

"Jis išdavė mūsų pasitikėjimą. Jei antrojo dopingo testo rezultatas bus teigiamas, jis mūsų komandai neatstovaus",- "Lampre" vadybininko Guiseppe Saronni (Džiuzepės Saronio) žodžius cituoja agentūra ANSA.

Birželio 1-ąją pasibaigusiose "Giro d`Italia" lenktynėse R.Rumšas bendroje įskaitoje užėmė šeštąją vietą.

"Komandos vadovybę ši žinia nuliūdino, ypač dviratininkui parodžius pasitikėjimą dėl įvykių po 2002 metų "Tour de France" lenktynių. Mes tikėjome R.Rumšu bei vylėmės, jog jis gali įrodyti savo sąžiningumą bei profesionalumą",- sakoma "Lampre" pareiškime spaudai.

Praėjusiame sezone R.Rumšas "Tour de France" lenktynėse Prancūzijoje užėmė trečiąją vietą, tačiau netrukus "Lampre" komandos nario žmona Edita buvo apkaltinta dopingo preparatų gabenimu.

E.Rumšienė buvo sulaikyta praėjusių metų liepos 28 dieną ir vėliau įkalinta Bonvilio miesto Prancūzijoje kalėjime, kai Šamoni miestelyje Prancūzijos Alpėse muitinės pareigūnai jos automobilyje rado įvairių medikamentų, tarp jų - ir dopingui priskiriamų preparatų.

Prancūzijos pareigūnai nustatė, kad E.Rumšienė turėjo anabolikų, kortizono, testosterono, eritropojetino ir augimą skatinančių hormonų preparatų. Kai kurios iš rastų medžiagų yra apibūdinamos kaip dopingas ir uždraustos vartoti.

E.Rumšienei buvo iškelta byla dėl "pagalbos naudojant dopingą, jo laikymo, platinimo ir gabenimo", o jai gresia iki septynerių metų kalėjimo ir 150 tūkst. eurų bauda.

Praėjusių metų spalyje dviratininko žmona už 20 tūkst. eurų užstatą buvo paleista iš Bonvilio kalėjimo, o bylos teismas iki šiol dar nepradėjo nagrinėti.

Beje, praėjusių metų "Tour de France" dviratininkų lenktynėse abu R.Rumšo dopingo testai buvo neigiami. Neigiamas buvo Lietuvos dviratininko dopingo testas pernai ir po skandalo, susijusio su E.Rumšienės sulaikymu.

Šiemet "Lampre" komandos nėra tarp ekipų, kurios pakviestos dalyvauti "Tour de France" lenktynėse liepos 2-27 dienomis.

Profesionalaus dviratininko karjerą R.Rumšas pradėjo 1996 metais, o didžiausią prestižą turinčiose lenktynėse dalyvauti pradėjo prieš trejus metus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją