„Dėkojame Lietuvos ledo ritulio federacijai. Dėkojame D. Kasparaičiui, kuris tapo šio renginio reklamos veidu. Visas mačo Vilniuje rengimo finansines išlaidas padengė Sankt Peterburgo klubas. Jei šios rungtynės bus KHL klubo kūrimo Lietuvoje pradžia – mes tuo labai džiaugsimės. Rungtynės Vilniuje yra KHL populiarinimas“, – kalbėjo lygos viceprezidentas ledo ritulio opracijoms Vladimiras Šalajevas.

Vienas KHL vadovų gailisi, kad traumos nespėjo išsigydyti D. Kasparaitis.

„Gaila, kad jis neišsigydė traumos. Po 2-3 savaičių jis jau iščiuoš ant ledo. Darius yra visos Rusijos ledo ritulio gerbėjų numylėtinis“, – teigė V. Šalajevas.

Tam, kad Lietuva galėtų turėti savo komandą KHL, keliami trys reikalavimai.

„Ko reikia Lietuvai? Pirmoje vietoje – pinigai. Be jų nebus gerų žaidėjų, o konkurencija KHL – milžiniška. Be geros sąmatos, kurios didesnę dalį sudarytų žaidėjų atlyginimai, neįmanoma turėti komandos“, – aiškino V. Šalajevas.

„Antra, infrastruktūra. Vilniuje yra trūkumų šiuo klausimu, bet juos įmanoma ištaisyti. O arena čia gera. Svarbu, kaip ledo ritulys sugyvens su krepšiniu.

Trečia, stojamasis mokestis. Tai ne problema. Lyga padėtų komandai iš Lietuvos, nes yra suinteresuota plėstis. Lietuvai yra visi šansai turėti komandą KHL. Mes pasirengę padėti“, – žadėjo V. Šalajevas.

Vilnius ar Elektrėnai dėl vietos KHL teoriškai konkuruoja su kitais garsiais Europos miestais.

„Pavyzdžiui, Čekijos ekipa „Karlovy Vary“. Jie yra savo šalies čempionai, turi areną, infrastruktūrą ir tradicijas, bet neturi pinigų. KHL atstovus turėti norėtų Milanas, Helsinkis, Stokholmas. Mums dabar jau ne gėda dėl savo sukurto produkto. Ateityje gal mes būsime geresni už NHL (Šiaurės Amerikos Nacionalinę ledo ritulio lygą – DELFI). Nieko nėra neįmanomo“, – dėstė KHL viceprezidentas.

Paklaustas, ko reikia, kad D. Kasparaitis galėtų atstovauti Lietuvos rinktinei, LLRF prezidentas tik giliai atsiduso.

„Pagal Tarprtautinės ledo ritulio federacijos taisykles, jis privalo vieną sezoną žaisti Lietuvos klube, t. y. Elektrėnų „Energijoje“ ir ketverius metus nerungtyniauti Rusijos rinktinėje“, – vardino R. Bučys.

Antrąją sąlygą D. Kasparaitis jau įvykdė.

Lietuvos ledo ritulininkas pirmadienį rungtynėms nebuvo registruotas, tačiau jo atstovaujama SKA komanda po baudinių serijos rezultatu 4:3 nugalėjo „Ak Bars klubą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją