Triumfuojant „Žuvėdrai“, amžini lietuvių varžovai „Gruen-Gold-Club Bremen“ šokėjai „Siemens areną“ paliko nukabinę nosis. „Žuvėdrai“ pirmąją vietą skyrė 6 iš 7 teisėjų – Vokietijos arbitras ant pakylos norėjo matyti savo šalies ansamblį.

Šeštadienio vakarą Europos čempionais tapo Viktorija Šutko, Monika Šiaučiūnaitė, Lina Diktanaitė, Milda Meškytė, Audronė Bastytė, Gerda Sruoginytė, Agnė Banevičiūtė, Aušra Rimkutė, Donatas Blusis, Marijus Skupeika, Tadas Rimgaila, Justinas Maliauskas, Justas Bareišis, Laimonas Mažeika, Gintas Monkevičius ir Dmitrjus Popovas.

Iš viso Lietuvos nusipelniusių trenerių Skaistutės ir Romaldo Idzelevičių treniruojamas Klaipėdos universiteto sportinių šokių ansamblis po šešis sykius yra laimėjęs žemyno ir planetos pirmenybes. Pernai „Žuvėdra“ pasaulyje buvo pirma, o Europoje – antra.

Finale dar varžėsi Nyderlandų ir 2 Rusijos ansambliai.

R.Idzelevičius mikro klaidelę įžvelgė ir finale

„Kai pažiūrėjau pirmą turą – nelabai, nes Vokiečių komanda irgi labai stipriai pridėjusi. Aišku, jie turi šiek tiek trūkumų – šoka krūvoje, neišplinta, o ansambliui reikia užimti visą aikštę. O sinchroniškumas ir aktyvus šokimas pas juos aukštumoje“, - klausiamas, ar tikėjosi aukso, DELFI sakė R.Idzelevičius.

Visgi treneris komandai turėjo priekaištų ir šokant pusfinalyje, ir finale. „Ir finale buvo mikroninė klaidelė. Nors ne visi ją gali pastebėti, tačiau norėjosi idealaus sinchroniškumo. Namuose kartais šokdavome tikrai geriau – vis tik yra jaudulys, įpareigojimas, visos kalbos, kad tikimasi aukso“, - kalbėjo R. Idzelevičius.

Pasak R.Idzelevičiaus, treneriams motyvacijos toliau dirbti ateityje visada užteks – svarbu, kad būtų pagerbti šokėjai. Jie anksčiau šokėjai už pergales gaudavo premijas, tai dabar ir jos nebeskiriamos. Valstybės skiriamos paramos teužtenka kostiumams ir kelionėms. „Viskas iš idėjos, tai toks saviveiklinis sportas“, - kabėjo treneris. Pasak jo, iki bronzos nedaug trūko ir antrajai „Žuvėdrai“.

Už poros mėnesių „Žuvėdra“ badys apginti pasaulio čempionų vardą Bremene.

Šoks, kiek kojos paneš

„Klaideles visada jaučiame patys. Visko pamatyti iš priekio beveik neįmanoma. Nors, atrodo, žiūrime visą laiką į priekį, matome, jaučiame visą komandą – jei kažkas kažko nepadaro, širdelė jaučia, kad kažkas negerai“, - DELFI pasakojo pirmąkart Europos čempionu tapęs D. Popovas.

Pasak Europos čempiono, nuo vieno žmogaus niekas nepriklauso – jei ne visa komanda, iškovoti ką nors ansamblių žanre labai sunku.

„Žuvėdroje“ nuo 7 metų šokantis 23 m. vyras ansamblyje žada šokti „kiek kojos paneš“. Finalinį šokį D. Popovas įvardino kaip esantį „arti idealo“. Idealo kaina – po dvi repeticijas per dieną visą savaitę. Dėl to, sako šokėjas, darbas ar mokslai turi derintis prie sporto.

Dėl Senojo žemyno čempionų titulo Vilniaus „Siemens arenoje“ šeštadienį kovojo 13 kolektyvų iš 9 Europos šalių. „Žuvėdra“ triumfavo ir 2006 metais Lietuvoje vykusiame Europos čempionate.

„Žuvėdros“ triumfą stebėjo prezidentas Algirdas Brazauskas, Seimo pirmininkė Irena Degutienė, premjeras Andrius Kubilius. Premjero žmona Rasa – čempionato globėja.

DELFI primena, kad šis Lotynų Amerikos šokių ansamblių Europos čempionatas turėjo vykti Rusijoje. Tačiau atsižvelgus į tai, kad Lietuva šįmet švenčia vardo tūkstantmetį, o Lietuvos sportinių šokių federacija švenčia savo 20 metų jubiliejų, teisė rengti čempionatą buvo perleista mūsų šaliai.

Beje, šiemet sukanka ir lygiai 20 metų, kai „Žuvėdra“ pirmą kartą dalyvavo čempionate su Lietuvos vėliava – 1989 m. Štutgarte (Vokietija) vykusiame pasaulio čempionate „Žuvėdra” buvo septinta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją