Marijampolės "Sūduva" 0 - 1 Lietuva

73' [0 - 1] Edgaras Česnauskis

79' Edgaras Česnauskis (Lietuva) pašalintas iš aikštės

"Sūduva": S.Klevinskas; V.Slavickas, Zelmikas, G.Klevinskas, Skroblas; Radavičius, Leimonas, Urbšys, Esau, G.Slavickas; Beniušis.

Po keitimo pasirodė: Vitkauskas, Gardzijauskas, Lasevičius, Kliučinykas, Bagdonavičius, Plikaitis, Linkevičius, Bielkauskas, Jarašius, Tumosa.

Lietuva: Karčemarskas; A.Klimavičius, Dedura, Skerla, M.Stankevičius; E.Česnauskis, Šemberas, Pilibaitis, Ivaškevičius, Mikoliūnas; Trakys.

Po keitimo pasirodė: Panka, Kalonas, Alunderis, Šernas.

Rungtynėse buvo žaidžiami du kėliniai po 40 minučių. Pirmajame kėlinyje Marijampolės klubas žaidė startine sudėtimi, o antrojoje mačo dalyje į aikštę su keliomis išimtimis išbėgo "Sūduvos" futbolo akademijos jaunimas.

Lietuvos rinktinei padėti negalėjo puolėjas Tomas Danilevičius. Jis patyrė nesunkią traumą treniruotės metu. Būtent puolėjo pozicija visų rungtynių metu buvo didžiausia rinktinės opa - Valdui Trakiui nepavyko sėkmingai pakeisti iš rikiuotės iškritusio komandos kapitono.

Pirmasis kėlinys baigėsi nulinėmis lygiosiomis, tačiau pagal sukurtas progas aiški nugalėtoja buvo "Sūduva". Pagrindiniai komandos futbolininkai rungtyniavo drąsiai ir laisvai. Marijampoliečiai turėjo bent tris puikias progas pasižymėti.

Pirmiausia Andriaus Urbšio smūgį iš baudos aikštelės koja nuo vartų atmušė gynėjas. Sužaidus apie pusę kėlinio, šimtaprocentinės progos neišnaudojo Ričardas Beniušis. Jį puikiu perdavimų vieną prieš vartininką išvedė Ramūnas Radavičius. R.Beniušis apžaidė vartininką ir smūgiavo į jau tuščius vartus, tačiau kamuolys prariedėjo šalia virpsto.

Trečiajame epizode jau pats R.Radavičius atsidūrė geroje smūgio pozicijoje. Jis galingai smūgiavo iš baudos aikštelės kampo, tačiau Žydrūnas Karčemarskas vargais ne galais jo bandymą atrėmė.

Lietuvos rinktinė paranašumą pirmajame kėlinyje turėjo tik aikštės viduryje. Svečiai daugiau kontroliavo kamuolį, tačiau geriausių šalies futbolininkų atakos buvo padrikos ir be idėjos. Dažniausiai viskas baigdavosi smūgiais iš toli. Aktyviausiai rungtyniavo nuolat atakose dalyvavęs gynėjas Marius Stankevičius.

Antrajame kėlinyje vaizdą aikštėje pakeitė komandų trenerių padaryti keitimai. "Sūduvos" komandoje liko tik keletas pirmos komandos lygį atitinkančių žaidėjų - Armantas Vitkauskas, Giedrius Klevinskas, M.Gardzijauskas.

Kartu su jais žaidę dubleriai stengėsi ir žaidė palyginti drąsiai, tačiau rungtynių vaizdas pasikeitė į tokį, kurio metu visa "Sūduvos" komanda ginasi, o visi Lietuvos rinktinės futbolininkai yra j varžovų aikštės pusėje.

Nepaisant to, marijampoliečiai atsilaikė daugiau nei pusvalandį. Tik 73-ąją minutę po gynėjų klaidos Edgaras Česnauskis pasiuntė kamuolį į tinklą ir to pakako, kad rinktinė iškovotų pergalę.

"Tai buvo nerimtos, treniruotės pobūdžio rungtynės. Mes žūtbūt nesiekėme nugalėti. Tiesiog išbandėme žaidėjus, stebėjome, kaip jie elgiasi tam tikrose situacijose. "Sūduvai" šios rungtynės buvo svarbesnės negu mums",- po rungtynių sakė rinktinės vyr. treneris Jose Couceiro.

J.Couceiro tikino, kad Marijampolės klubas buvo tinkamas varžovas tokioms rungtynėms: "Tai gera komanda. Jie turi daug žaidėjų, kurie vienu ar kitu metu buvo rinktinėje. Šis mačas mums buvo naudingas. Nors galbūt ir nepasirodėme taip, kaip turėtų pasirodyti nacionalinė rinktinė."

Treneris patvirtino, kad nesunkią traumą patyrusiam Tomui Danilevičiui tai neturėtų sutrukdyti žaisti mače su Farerų salomis.

Paklaustas apie kartu su juo rinktinėje dirbančius "Sūduvos" trenerius Audrių Ramoną ir Donatą Vencevičių, portugalas atsakė: "Man labai smagu dirbti su tokiais treneriais. Jie abu yra labai protingi ir profesionalūs."

Sekmadienį Lietuvos rinktinės futbolininkai dar surengs treniruotę Vilniuje ir išvyks į Danijos sostinę Kopenhagą, iš kur pirmadienį skris į Farerų salas.