Estas bet kurią akimirką jau buvo pasiruošęs atsisakyti viršukalnės šturmo, tačiau Lietuvos alpinisto palaikymas padėjęs abiem įkopti į Everestą.

"Šturmuoti viršukalnę buvo labai sunku - fiziškai ir morališkai. To neįmanoma su kuo nors palyginti. Aš labai pavargau",- A.Sikko žodžius cituoja laikraštis "Postimees Online".

Pasak esto, paskutinis kopimo etapas į Everestą su S.Viliumi prasidėjo nuo 8300 m aukščio bei truko beveik 10 valandų.

"Mintis, jog užkopti nepavyks, buvo čia pat. Tačiau noras įveikti Everestą buvęs stipresnis",- prisipažino A.Sikkas.

Į 8848 metrų aukščio viršukalnę estas ir lietuvis įkopė ketvirtadienį 3 valandą ryto vietos laiku (22 val. Lietuvos laiku).

Pasak Estijos alpinisto, viršukalnėje buvo bemaž trisdešimties kitų šalių ekspedicijų. "Tačiau ten (viršukalnėje - BNS) nebuvo noro su kuo nors susipažinti, ar bendrauti. Norėjosi tik vieno - kuo greičiau leistis žemyn",- tvirtino A.Sikkas.

Į ekspediciją "Everestas - 8848 m" kartu su estais S.Vilius išvyko dar kovo mėnesį.

Pirmuoju lietuviu bei Baltijos šalių atstovu, kuriam pavyko įkopti į Everestą, tapo Vladas Vitkauskas. Į aukščiausią pasaulio viršūnę per Pietų balną jis įkopė 1993 metų gegužės 10 dieną.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją