Per keturias dienas oro balionų pilotai sudalyvavo penkiuose varžybiniuose skrydžiuose (du buvo atšaukti dėl pablogėjusio oro) ir atliko 17 užduočių. Tiesa, ne visos jos sportininkams buvo įkandamos. Nė vienas pilotas nepataikė į virtualų tam tikrame aukštyje esantį stačiakampį gretasienį. Vėjas sutrukdė pilotams pakliūti į gana žemą įsivaizduojamą figūrą.

Per paskutinį skrydį šeštadienio vakarą oreiviai kur kas labiau nei paprastai stengėsi pasiekti nurodytą tašką, kur kelių metrų aukštyje kabojo „raktas" nuo automobilio - pliušinis žaislas. Jį ranka pačiupęs sportininkas vietoj taškų būtų užsidirbęs vertingą prizą. Deja, net prie taikinio labiausiai priartėjusius pilotus vėjas nupūtė į šoną.

Iš viso G. Lukšaitė, skridusi oro balionu „Gariūnai", surinko 11224 taškus. Antroje vietoje likęs Marijampolės oreivių klubo vadovas Rimas Kostiuškevičius, šių metų Lietuvos čempionas, buvo per žingsnį nuo pergalės (11144 taškai). Trečią vietą užėmė latvis Arnis Mikelsonas (11130 taškų), ketvirtą - Latvijos čempionė Kristine Vevere (11101 taškas).

Toliau išsirikiavo alytiškis Vytautas Junevičius (10918 taškų), gegužę Mažeikiuose laimėjęs Lietuvos čempionato pirmąjį etapą, Vilniaus Oreivystės centro pilotas Tomas Olevsonas (10703 taškai) ir kaunietis Gintaras Mockaitis (10227 taškai). Šie pilotai buvo apdovanoti ne tik diplomais, bet ir piniginiais prizais.

Jau vienuoliktą kartą vykusiose varžybose „LMT taurė“ šiemet dalyvavo 27 komandos iš Latvijos, Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos.

Veterinarijos akademijoje Kaune studijuojanti G. Lukšaitė oro balioną pilotuoja nuo praėjusių metų. Šių metų Lietuvos čempionato etape Mažeikiuose - merginai tai buvo vos trečios varžybos - ji užėmė ketvirtą vietą, o liepą Radviliškyje vykusiame šalies jaunimo čempionate - trečią. Latvijoje pilotė aplenkė ir šių varžybų nugalėtoją Roką Kostiuškevičių.

Už tai, kad G. Lukšaitė Rėzeknėje nušluostė nosis net vyrams, šie po apdovanojimų ceremonijos kelis kartus išmetė nugalėtoją į orą.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją