O sportinis sezonas dar tik persirito į antrąją pusę. „Puikius mūsų sportininkų rezultatus lėmė trenerių kompetencija, sporto organizacijų vadybiniai gebėjimai ir, žinoma, ilgalaikis kryptingas programinis sportininkų rengimas bei iki šiol didėjusios iš įvairių šaltinių kooperuotos sportininkų rengimui skirtos lėšos“, – įsitikinęs Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generalinis direktorius Algirdas Raslanas.

Pasaulio ir Europos čempionatuose per šiuos metus Lietuvos atstovai iškovojo aštuonis olimpinių rungčių medalius.

Iš pasaulio čempionatų su bronzos apdovanojimais grįžo dviratininkės Simona Krupeckaitė ir Vilija Sereikaitė bei plaukikas Giedrius Titenis, o pasaulio čempionatuose sidabro medalius iškovojo kanojininkas Jevgenijus Šuklinas, šaulė Daina Gudzinevičiūtė ir graikų-romėnų imtynininkas Mindaugas Ežerskis, bronzos medalius – sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas ir dziudo imtynininkas Karolis Bauža.

Be to, Lietuvos sportininkai iškovojo šešis medalius Europos jaunimo čempionatuose, kuriuose pasižymėjo dviratininkės V. Sereikaitė ir Aušrinė Trebaitė, sunkiaatletė Aleksandra Stepanova, penkiakovininkė Donata Rimšaitė, Lietuvos merginų 4x100 m estafetė (visos 3 vieta) bei sprinterė L.Grinčikaitė (1 vieta).

Penkis medaliai parvežti iš jaunių pasaulio ir Europos čempionatų. Boksininkas Ričardas Kuncaitis tapo planetos jaunių vicečempionu, o Tautvydas Statkevičius, Deividas Čekanauskas ir Tomas Bašinskas pelnė bronzos medalius. Taekvondo Europos pirmenybėse V. Černiauskas užėmė
3-ąją vietą.

Olimpinių sporto šakų neolimpinėse rungtyse pasaulio čempionatuose Lietuvos sportininkai iškovojo keturis medalius, o S. Krupeckaitė dar pasiekė ir pasaulio rekordą, Europos čempionatuose – 11 medalių.

KKSD gen. direktorius A. Raslanas pažymėjo, kad nors neolimpinės sporto šakos nėra taip vertinamos kaip olimpinės, neolimpinių sporto šakų sportininkų laimėjimai šiais metais taip pat labai džiugina.

Metai dar nesibaigė ir dar nemažai mūsų sportininkų dėl apdovanojimų kovos lengvosios atletikos, šiuolaikinės penkiakovės, baidarių ir kanojų irklavimo, šaudymo, dziudo ir bokso pasaulio čempionatuose.

Gerų rezultatų laukiama ir iš Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės, dalyvausiančios Europos čempionate.

Lietuvos sportininkų iškovoti medaliai:


Metai OŽ PČ EČ Viso
2002 m. - 1 4 5
2003 m. - 4 2 6
2004 m. 3 2 6 11
2005 m. - 3 5 8
2006 m. - 2 5 7
2007 m. - 4 5 9
2008 m. 5 1 7 13
2009 m. - 3 5 8

Šaltinis: KKSD

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją