Iš viso stadiono remontui buvo skirta 2,760 mln. litų

„Darbo grupė įvertins dangos pakitimus, o dangos tiekėjas privalės pašalinti trūkumus“, - sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius.

S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro valdybos pirmininkas Aleksas Stanislovaitis informavo, kad defektai jau ištaisyti.

„Dabar reikia gauti raštišką rangovo įsipareigojimą pašalinti bet kokius defektus mažiausiai 5 metus, kaip numatyta įstatymuose“, - pabrėžė A. Stanislovaitis.

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos generalinis sekretorius Eugenijus Burokas teigė, kad stadione vėl galima treniruotis, rengti varžybas.

„Tikroji dangos kokybė paaiškės po žiemos sezono. Svarbu, kad nebūtų praleisti terminai, iki kada galioja garantija, o rangovas laiku ištaisytų visus trūkumus“, - sakė E. Burokas.

Paskutinį kartą Kauno stadione danga buvo keista prieš 12 metų. Tuo metu jai buvo suteiktas 10 metų galiojimo sertifikatas. Prieš 2005 m. vykusį Europos lengvosios atletikos jaunimo čempionatą buvo pakeistas tik viršutinis dangos sluoksnis. Vizualiai jis vis dar neblogai atrodė, tačiau kai kuriose vietose jau buvo atšokęs ir nutrintas.

Kauno miesto merą Andrių Kupčinską pasiekė Europos lengvosios atletikos federacijos prezidento Hansjorgo Wirzo padėkos laiškas.

Federacijos vadovas dėkoja už didelę pagalbą, kurią Kauno miestas suteikė prieš ir per Europos lengvosios atletikos iki 23 metų čempionatą, vykusį liepos 16-19 d.

Šios varžybos buvo didžiausias šaliai iki šiol patikėtas lengvosios atletikos čempionatas per visą šios sporto šakos Lietuvoje istoriją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją