„Gerų naujienų apie rinktinę neturiu. Išvykstu į Ispaniją ir dirbsiu tik klube. Rinktinės atsisakysiu,- ketvirtadienį DELFI sakė M. Astrauskas. – Nėra galimybių derinti darbų klube ir rinktinėje. Ispanai negarantuoja, kad mane išleis į rinktinę.“

Lietuvos rankinio federacijos (LRF) Vykdomojo komiteto (VK) nariai vyrų rinktinės vyriausiojo trenerio klausimą sprendė beveik prieš mėnesį ir tada leido treneriui M. Astrauskui pačiam apsispręsti iki liepos mėnesio antrosios pusės.

„Jau buvo anksčiau federacijoje sutarta, kad rinktinėje toliau dirbs mano bendražygiai Gintaras Savukynas ir Artūras Juškėnas, kad liktų pereinamumas. Aš, jei bus tokios galimybės, kiek galėsiu, tiek padėsiu rinktinei. Savo įpėdiniui palinkėčiau daugiau pinigų rinktinei, geresnės vadybos ir daugiau sėkmės. Juk mes tik per plauką likome nuo Europos čempionato finalo etapo“, - DELFI teigė M. Astrauskas.

Treneris dar neturėjo laiko įsikurti Ispanijos Kastilijos regiono Toledo mieste.

„Ne, dar neįsikūriau. Penktadienį tik išvažiuoju. Komandos pristatymas vyks liepos 27 dieną. „Labara“ klube žais keturi lietuviai: Tomas Eitutis, Augustas Strazdas, Egidijus Petkevičius ir Remigijus Čepulis, o Modestas Bakaitis persikėlė į Prancūziją. Trečiadienį ekipoje pristatyti keturi naujokai: bosnis Darko Martinovičius, dvimetrinis estas Marius Leppas, juodkalnietis Mirko Milaševičius ir brazilas Franklinas Bezerra“.

„Labara“ klubo svetainė internete rašo, kad M. Astrausko „kovinis krikštas“ bus rugpjūčio 15 d. draugiškose rungtynėse su „Pabellon de Santa Barbara“ klubu.

„Artėjančiam Ispanijos čempionatui rengsimės rimtai, žaisime du oficialius turnyrus, daug draugiškų susitikimų“, - DELFI kalbėjo M. Astrauskas.

Ispanijos lygos pirmenybių pirmuose dviejuose turuose M. Astrausko auklėtiniams teks grumtis su čempionato favoritais ir „San Antonio“ (Reyno de Navarra) ir „Barcelona“ klubais.

„Mus dar geriau. Nauja, komanda nauji žaidėjai ir naujas treneris. Mums juk reikia adaptuotis ir susižaisti. Man net atrodo, kad per anksti žaisime su tais varžovais, iš kurių galime atimti taškus. Trečiame-ketvirtame-penktame turuose (mačuose su „Posada“, „Arrate“ ir „Torrevieja“ klubais - DELFI) jau galime iškovoti taškų“,- paaiškino M. Astrauskas.

Stratego treniruoti Lietuvos rankininkai praėjusiame Europos čempionato atrankos cikle iškovojo tris pergales, pasiekė dvejas lygiąsias, tris sykius buvo priversti pripažinti varžovų pranašumą ir VII grupėje užėmė ketvirtą vietą.

LRF generalinis sekretorius Tadas Jansonas DELFI teigė, kad VK nariai gerai įvertinio trenerio M. Astrausko darbą rinktinėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją