Ypač nudžiugino jaunosios gimnastės Lauros Švilpaitės pasirodymai. Kvalifikacinėse daugiakovės varžybose lietuvė daugiakovėje surinko 55.500 balų ir pateko į finalą. Tai penktas rezultatas tarp finalininkių.

Daugiausiai balų Laura pelnė savo mėgstamiausioje rungtyje ant lygiagrečių - 14.500, už pasirodymą ant buomo teisėjai lietuvei skyrė 14.100 balų, už šuolius - 13.600, už pasirodymą ant kilimo - 13.300 balų. L. Švilpaitė taip pat pateko į atskirų prietaisų - lygiagrečių (antras rezultatas tarp finalo dalyvių) ir buomo (trečias rezultatas) finalus.

Kitos dvi Lietuvos gimnastės į finalą nepateko. Melita Česnavičiūtė iš viso surinko 44.350 balų ir užėmė 64 vietą, Greta Nevedomskaitė - 40.850 balų ir 71 vieta. Iš viso dalyvavo 83 gimnastės.

Komandinėje įskaitoje Lietuvos gimnastės, surinkusios 101,150 balų, užėmė 14 tarp 29 komandų. Pirmos - Rusijos gimnastės - 113,150 balų.

Gimnasčių trenerė Irina Katinienė buvo laiminga: „Tokios sėkmės nesitikėjome, komandinėse varžybose aplenkėme Ukrainos ir Baltarusijos gomnastes. Ar bus medalis? Sunku prognozuoti“.

Pasirodymą festivalyje baigė Lietuvos tenisininkai. Paskutinioji iš lietuvių teniso kortuose kovas tęsė Joana Eidukonytė. Aštuntfinalyje lietuvė nesunkiai nugalėjo Lichtenšteino atstovę Kathinką von Deichmann - 6:1, 6:4, tačiau ketvirtfinalyje jos laukė pajėgi varžovė iš Švedijos Malin Ulvefeldt, kuriai Lietuvos tenisininkė ir pralaimėjo rezultatu 3:6, 2:6.

Sėkmingai pradėjusi kovas ant tatamio vilčių dėl medalio suteikė dziudo imtynininkė Odeta Kašelionytė (57 kg). Deja. Pakeliui į ketvirtfinalį lietuvė įveikė Bosnijos ir Hercegovinos atstovę, vėliau varžoves iš Turkijos ir Ukrainos.

Tačiau ketvirtfinalyje lietuvė pralaimėjo rusei Veronikai Romanko. Paguodos turnyre lietuvė pralaimėjo Izraelio sportininkei Adi Zločenko ir patyrusi antrąją nesėkmę liko be medalio. O. Kašelionytei teko tenkintis penktąja vieta. Pakilti aukščiau valingai sportininkei sutrudė kovos su ruse metu patirta trauma.

Kitas trečiadienį varžybose dalyvavęs Lietuvos dziudo imtynininkas Erikas Cchovrebovas (66 kg) pralaimėjo jau pirmąją kovą vokiečiui Valentinu Larasserui, bet pateko į paguodos turnyrą. Deja, pirmoji kova paguodos turnyre jam taip pat baigėsi pralaimėjimu.

Trečiadienį Tamperės lengvosios atletikos stadione startavo Lietuvos bėgikai, šuolininkas, metikai.

800 m bėgimo pusfinalyje dalyvavo Eimantas Piliponis. Distancijoje lietuvis sugaišo 1 min. 59,98 sek. ir finišo liniją kirto paskutinis. Nepatekęs į finalą, galutinėje įskaitoje E. Piliponis užėmė 15 vietą.

Prie starto linijos stojo į 400 m finalą su antru rezultatu (49,28 sek.) patekęs Domantas Žalga. Finale Lietuvis 400 m nubėgo per 49,34 sek. ir užėmė 6 vietą. Atidavęs visas jėgas pirmoje distancijos pusėje, Domantas pritrūko jų finišuodamas.

Po finišo D. Žalga sakė, jog yra patenkintas tuo, jog bėgo finale, tačiau rezultatu - ne, nes šis laikas prastesnis nei jo asmeninis rezultatas.

Čempionu tapo čekas Martinas Vinsas - 48,23 sek., antras liko vokietis Olufemi Atibioke - 48,32 sek., trečias - italas Davide Re - 48,57 sek.

Prasidėjo 200 m bėgimo varžybos. Sprinterė Živilė Brokoriūtė savo bėgime buvo antra ir pateko į pusfinalį - 24,95 sek. Jos rezultatas tarp finalininkių - šeštas. Kostui Skrabuliui varžybos baigėsi po kvalifikacinio bėgimo. Savo bėgime jis finišavo ketvirtas - 22,86 sek. ir iš tolesnės kovos pasitraukė. K. Skrabulis užėmė galutinę 20 vietą.

1500 m bėgo Armandas Budreckis. Jis distancijoje sugaišo 4 min. 5,26 sek. Aplenkęs penkis varžovus, A. Budreckis užėmė 10 vietą. Aukso medalį iškovojo Portugalijos atstovas Rui Pinto - 3 min. 57,46 sek.

Į finalą pateko kūjo metimo kvalifikacinėse varžybose dalyvavęs Martynas Šedys. Geriausiu bandymu Martynas kūjį nusviedė 66 m 11 cm ir į finalą pateko su aštuntu rezultatu.

Abu rutulio stūmikai - Laura Gedminaitė ir Rokas Kirlys - ketvirtadienį taip pat dalyvaus finalinėse varžybose. Trečiaidenį L. Gedminaitė geriausiu trečiuoju bandymu rutulį nustūmė 13 m 34 cm ir į finalą pateko su ketvirtu rezultatu. R. Kirlys pirmuoju bandymu rutulį nustūmęs 18 m 58 cm įvykdė kvalifikacinį normatyvą ir toliau varžybose nedalyvavo.

Nepasisekė ieties metimo varžybose dalyvavusiai Giedrei Kupstytei. Ji liko pirmoji už finalo dalyvių ribos. Geriausiu savo bandymu I. Kupstytė ietį numetė 40 m 93 cm ir užėmė galutinę 13 vietą.

Šuolininkas į aukštį Ernestas Raudys pirmuoju bandymu įveikęs 199 cm aukštį užsitikrino vietą finale.

Lietuvos dviratininkai Mantas Petrusevičius, Paulius Šiškevičius ir Jevgenijus Popovas dalyvavo kriteriumo varžybose. Dviratininkai važiavo 34 km. Geriausia iš lietuvių ir vėl sekėse P. Šiškevičiui. Jis distanciją įveikė per 47 min. 34,0 sek. ir užėmė 34 vietą. J. Popovo rezultatas - 39-tas - 48 min. 16,0 sek.

Trečiasis Lietuvos dviratininkas į pagrindinį finalą nepateko ir važiavo B finale. Nuotolį M. Petrusevičius nuvažiavo per 49 min. 54,0 sek. ir B finale jis užėmė 19-tą vietą

Kriteriumo lenktynėse nugalėjo britas Joshua Papworthas - 47 min. 34,0 sek.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją