Su juo buvo solidarūs ir kiti "Barsos" žaidėjai.

Šarūnas Jasikevičius - aikštelės generolas Rodrigo De La Fuente pasakė, kad su tokiais sirgaliams neįmanoma pralaimėti, ir jie ilgai laukė komandos pergalės. O puolėjas Gregoras Fučka pažymėjo, kad Barselonos fanatikai nusipelnė pergalės kartu su žaidėjais.

Kataloniečių įžaidėjas lietuvis Šarūnas Jasikevičius pasakė, kad "tai neabejotinai geriausia diena mano gyvenime". Vokietis vidurio puolėjas Patrickas Femerlingas pareiškė, kad jam trūksta žodžių: "Viskas, ką aš galiu pasakyti: tai neįtikėtina". Puolėjas brazilas Andersonas Varejao pabrėžė, kad šiame sezone pagrindinė komandos užduotis buvo laimėti Eurolygą, "ir mes tai padarėme".

Kataloniečių vyriausiasis treneris Svetislavas Pesičius po pergalės prieš Trevizo "Benetton" Eurolygos superfinale, (76:65) pareiškė, kad šioje arenoje ir tokioje aplinkoje galėjo nugalėti tik viena komanda - "Barcelona".

"Aš sveikinu visus savo žaidėjus su pergale ir dėkoju sirgaliams už palaikymą. Tai didžiulis laimėjimas komandai, miestui, Katalonijai ir visai Ispanijai".

53 metų serbų specialistas patvirtino, kad tęs darbą su "Barcelona", nors jau yra pasiekiantis savo karjeros olimpą.

Verta pažymėti, kad "Barsa" Eurolygą laimėjo pirmą kartą per savo istoriją. Kataloniečiai net tapo pirmąja komanda, laimėjusia "Finalinio ketverto" varžybas savo aikštelėje. Šiame sezone "Barcelona" gali iškovoti iškart tris titulus, jei laimės Ispanijos lygą (šalies Taurės turnyre, "Copa Del Rey", jie jau nugalėjo).

Be to, pirmą kartą Eurolygos čempionu tapo Brazilijos atstovas - Andersonas Varejao. O serbui Dejanui Bodirogai toks titulas jau trečias per pastaruosius ketverius metus ir atrodo, jog Eurolygos finalo ketverto naudingiausiam žaidėjui tai prideda dar daugiau žaidimo entuziazmo ir energijos.

"Barcelona" šį sezoną yra kaip niekad galingai sukomplektuota, ir dėsninga tikėtis papildyti "Barsos" titulų sąrašą dar dviem - Ispanijos lygos bei Eurolygos čempionų įrašais", - sakė Šarūnas Jasikevičius dar balandžio mėnesį duotame interviu. Vienas tikslas - laimėti Eurolygą - jau pasiektas. Liko dar vienas žingsnis, o svarbiausia nesuklupti.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją