„Savanorius pradėjome rinkti praėjusių metų rugsėjį. Svetainėje www.kaunas2009.lt jie užpildė anketas. Daugumą sudomino didelis renginys“, - sako Savanorių vadovas Saulius Kavaliauskas.

Jis pasakoja, kad lankėsi mokyklose ir kvietė būti čempionato savanoriais. Vis dėlto pripažįsta, kad daugiau kaip trečdalis užsiregistravusių pakeitė planus.

Pasak S. Kavaliausko, savanorių amžiaus vidurkis apie 20 metų, tai - moksleiviai ir studentai. Iš 25 senjorų darbo nepabūgo tik keturi. Savanoriais gali dirbti sulaukę 14 metų. Du trečdalius savanorių sudaro merginos. Daugiausia kauniečių, tačiau nemažai atvyksta iš Vilniaus ir Šiaulių

Savanorė Justina sako, kad jos tikslas turiningiau praleisti atostogas. „Man įdomi sporto virtuvė, o šis renginys - neeilinis“, - pasakoja mergina. Savanorė Aistė pripažįsta, kad savanorystė svarbi jos asmenybės ugdymui.

S. Kavaliauskas pasakoja, kad savanoriai atlieka 13 įvairiausių darbų. Jie padeda dopingo kontrolės kambaryje, žiniasklaidos ir kitų sričių atstovams. Sunkiausi - fiziniai darbai. Vieną dieną jie turėjo iškrauti net 43 tūks. butelių mineralinio vandens.

„Savanoriai dirba kur kas geriau nei samdomi darbuotojai. Jie nežiūri į laikrodį ir neskaičiuoja darbo valandų. Savanoriams nėra neįveikiamų darbų. Ar įsivaizduojate darbuotoją, kurie savo piniginį fondą naudotų bendrovėms reikmėms. Savanoriai tai darė ne kartą“, - didžiuojasi Savanorių vadovas.

Jis pripažįsta, kad iki šiol nebuvo tokio iššūkio. „Varžybos dažniausiai vykdavo 1-2 dienas, o šis čempionatas trunka net penkias. Savanoriai Kaune dirbs 12 dienų, o be jų pagalbos tokio aukšto lygio varžybų neįsivaizduoju“, - sakė S. Kavaliauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją