„Būkime realistai. Keturi Lietuvos rinktinės sportininkai iš septynių individualiose varžybose pateko į geriausiųjų dešimtukus, kas dabartinėje penkiakovėje yra aukštas pasiekimas, - DELFI trečiadienį mūsiškių pasirodymą Vokietijoje komentavo šalies šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas. – Pavyzdžiui, vienas čempionato favoritų Denisas Čerkovskis iš Latvijos net nepateko į finalus (liko 39-as, - DELFI).

Konkurencija penkiakovėje – milžiniška, todėl vyrų estafetės komandos rezultatas yra „super“.

LŠPF vienas vadovų, kaip teigiamą tendenciją įvertino sklandžiai, neskausmingai ir natūraliai vykstančią kartų kaitą vyrų rinktinėje.

„22-ejų metų Justino Kinderio, kuris yra net 10 metų jaunesnis už pagrindinius konkurentus, rezultatus – 5-ąją vietą asmeninėse varžybose ir kovingumą estafetėje - reikia vertinti tik gerai. Tik mūsų pripažintų asų ir rinktinės lyderių Edvino Krungolco bei Andrejaus Zadneprovskio pastangomis pavyko išugdyti tokį perspektyvų penkiakovininką.

Jis pasaulio taurės etapuose jau būdavo 6-7 vietose. Dar po 2-3 metų J. Kinderis, jei viskas seksis, dominuos tarptautinėse arenose“, - prognozuoja V. Kalininas.

Lietuvos merginų startą Leipcige šalies federacija vertina tai pat teigiamai.

„Žinoma, po praėjusio Europos čempionato, kuriame Laura Asadauskaitė iškovojo sidabro medalį, o merginos laimėjo ir estafetes, ir komandų įskaitos varžybas, mes visi išlepome ir pripratome prie fantastinių rezultatų.

Jei Laura Leipcige jojime būtų surinkusi sau įprastus 1200 taškų, – ji būtų čempionato prizininkė. Donatos Rimšaitės 5-oji vieta ir Lauros 8-oji yra normalūs pasiekimai“, - teigė V. Kalininas.

Perspektyvos - optimistinės

O ką atsakyti kritikams, kurie svarbiausiomis laiko asmenines varžybas?

„Taip, iš tikrųjų olimpinėse žaidynėse vyksta tik asmeninės varžybos, tačiau prioritetai keičiasi. Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės sąjunga (Union Internationale de Pentathlon Moderne, UIPM) ieško būdų, kaip padidinti intrigą ir sutrumpinti varžybų trukmę.

Jau šių metų pasaulio čempionate Anglijoje vyks nauja komandų estafetė 2+2 (2 moterys ir du vyrai), o 2010 metų pasaulio jaunimo olimpiadoje Singapūre - estafetė 1+1. Taigi Lietuva šiose rungtyse tikrai pretenduos į medalius.

Jei naujovės pasiteisins, jos bus įtrauktos į visų penkiakovės čempionatų programas, o 2012 metų Londono olimpiadoje Lietuvos rinktinė gali iškovoti net 3 medalius“, - optimistiškai ateities perspektyvas piešė V. Kalininas.

Varžybų protokolai rodo, kad jungtinė bėgimo ir šaudymo rungtis, dėl kurios atsiradimo lietuviai nerimavo, tampa sėkmingiausiu mūsiškiams varžybų etapu.

„Vyrams, ypač Edvinui ir Andrejui, yra skirtumas, ar bėgti 3, ar tik 1 kilometrą. Pavyzdžiui, L. Asadauskaitė, kuri Leipcige laimėjo šią rungtį, antrą vietą užėmusę baltarusę Anastasiją Semusevič aplenkė net 10 sekundžių. Lietuvos penkiakovininkai greitai priprato prie naujovių“, - patvirtino V. Kalininas.

Lietuvos penkiakovininkai vasarą neatostogaus

D. Rimšaitė ir kaunietis Paulius Aleksandravičius jau liepos 4-11 d. dalyvaus jaunimo (iki 21-erių metų amžiaus) pasaulio čempionate Taivane.

„Tikimės, kad iš ten Lietuvos atstovai grįš su medaliu“, - DELFI kalbėjo LŠPF generalinis sekretorius.

Taupant lėšas, Lietuva nesius komandos į Europos jaunių B pirmenybes Portugalijoje (liepos 1-5 d.) ir į jaunių A klasės pasaulio čempionatą Egipte (liepos 22-27 d.).

„Pagrindinai mūsų startai - vasaros pabaigoje. Rugpjūčio 11-19 dienomis Lietuvos rinktinės narių laukia pasaulio čempionatas Anglijoje, o rugsėjį jauniai varžysis Europos pirmenybėse Antalijoje, Turkijoje. Šioms varžyboms šalies rintinės nariai rengsis Vengrijoje ir Baltarusijoje“, - ilgalaikius rinktinės planus DELFI priminė V. Kalininas.

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės rinktinės rezultatai Europos čempionate:

Moterų asmeninės varžybos (38 dalyvės) (vieta, sportininkė, taškai):


5. Donata Rimšaitė 5524 tšk.;
8. Laura Asadauskaitė 5400;
38. Gintarė Sikorskytė 1004;

Vyrų asmeninės varžybos (63 dalyviai):


5. Justinas Kinderis 6004 tšk.;
9. Andrejus Zadneprovskis 5904;
17. Edvinas Krungolcas 5792;
53. Tadas Žemaitis 4188;

Komandų įskaita (14 ekipų):


1. Lietuva (J.Kinderis, A.Zadneprovskis ir E.Krungolcas) 17,700 tšk.;
2. Čekija 17,668;
3. Baltarusija 17,476;

Estafetė (11 komandų


1. Lietuva (J.Kinderis, E.Krungolcas, T.Žemaitis) 6638 tšk.;
2. Vengrija 6582;
3. Čekija 6478;

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją