Su nacionalinės komandos strategu posėdyje kartu dalyvavo ir jo asistentai Gintaras Savukynas bei Artūras Juškėnas.

LRF VK nariai po daugiau negu valandą trukusių diskusijų atidėjo jau 15 metų įvairiose Lietuvos rinktinėse praleidusio M. Astrausko klausimo sprendimą iki liepos mėnesio antrosios pusės.

„Sprendimo nėra. Savo apsisprendimą atidėjau iki liepos. Teks palaukti, - DELFI padėtį komentavo M. Astrauskas. – Yra įvairių niuansų, iškilo visokių juridinių ir teisinių neaiškumų bei kliuvinių. Kadangi jau esu pasirašęs sutartį su ispanų klubu, turiu iki smulkmenų išsiaiškinti kai kuriuos svarbius dalykus.“

M. Astrauskas liepos mėnesio pradžioje išvyksta į Ispaniją, kur nuo kito sezono treniruos į šios šalies aukščiausiąją lygą iškopusį Toledo „Labara“ klubą, kuriam atstovauja keturi rankininkai iš Lietuvos: Tomas Eitutis, Augustas Strazdas, Egidijus Petkevičius ir Remigijus Čepulis.

„Turiu išsiaiškinti, ar Ispanijos rankinio lyga ir „Labara“ klubas leidžia derinti darbą komandoje ir likti nacionalinėje rinktinėje, ar lyga leidžia klube turėti rinktinės trenerį. Tai svarbiausias klausimas, kuris ir lems mano apsisprendimą vadovauti Lietuvos rinktinei“, - DELFI sakė M. Astrauskas.

Po pasirodžiusios žinutės apie galimą M. Astrausko atsistatydinimą, DELFI komentatoriai beveik vieningai ragino trenerį nepalikti posto.

„Man malonu tai girdėti, ačiū, jiems. Jei reikės rinktis, tai įvertinsiu“, - DELFI žadėjo M. Astrauskas

Vyrų rinktinės treneriui – jokių pretenzijų

Europos čempionato atrankos cikle Lietuvos rankininkai iškovojo tris pergales, pasiekė dvejas lygiąsias, tris sykius buvo priversti pripažinti varžovų pranašumą ir VII-oje grupėje užėmė ketvirtą vietą.

LRF generalinis sekretorius Tadas Jansonas DELFI teigė, kad VK nariai gerai įvertinio trenerio M. Astrausko darbą rinktinėje.

„Kol kas galutinio atsakymo dėl vyrų rinktinės trenerio nėra. Pats M. Astrauskas turėtų apsispręsti ir liepos pabaigoje duoti mums atsakymą.

VK liko patenkintas rinktinės rezultatu, tragedijos niekas nedaro. Treneris subūrė gerą kolektyvą, rinktinėje gera atmosfera. Vyrams šiek tiek pritrūko laimės tam, kad patektų į kitą etapą. Konkrečių pretenzijų vyrų rinktinės treneriui niekas nepareiškė“, - DELFI kalbėjo T. Jansonas.

Problemų sprendimas – iki vėlumos

Kitos Lietuvos rankinio problemos privertė VK narius posėdžiauti iki pirmadienio vėlumos.

„Antru dienotvarkės klausimu patvirtinome pareigose moterų nacionalinės rinktinės trenerį Rimantą Mikalauską. Jis ir iki šiol dirbo su komanda ir toliau tęs darbą. Čia jokių ginčų nekilo“, - DELFI po posėdžio informavo T. Jansonas.

Nėra paslaptis, kad federacijos biudžetinė situacija – prasta, jau metai organizacija neturi vadovo.

„Biudžetas problematiškas, faktiškai jokių realių sprendimų, kaip situaciją gerinti – neturime. Atsistatydinus LRF prezidentui Vyteniui Andriukaičiui, dar vis neturime naujo Vykdomojo komiteto ir naujo vadovo. Šiame posėdyje galutinai apsitarėme rugsėjo mėnesį sušaukti LRF rinkiminę konferenciją. Vasarą tai padaryti būtų pakankamai sudėtinga“, - sprendimus DELFI dėstė T. Jansonas.

LRF teko skubos tvarka ieškoti pinigų, kad 17-mečių merginų rinktinė galėtų atstovauti Lietuvai Senojo žemyno čempionate.

„Aš manau, kad tokio biudžeto, kokį dabar turi Lietuvos rankinis, tikrai nepakanka. Mes visada atvirai kalbame su Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) vadovais ir jie mums padeda spręsti finansinius klausimus. Štai neseniai tik su KKSD bei Vyriausybės pagalba radome lėšų tam, kad 17-mečių jaunių merginų rinktinė galėtų dalyvauti Europos čempionato finalo varžybose Serbijoje“, - DELFI pasakojo vienas šalies rankinio vadovų.

LRF nuomone, mūsų šalies 17-mečių merginų rinktinė šiuo metu vykstančiose Europos pirmenybėse kovojo pagal savo galimybes.

„Esame patenkinti, kad ši rinktinė žaidžia. Trenerių kolektyvas ten tikrai geras (vyr. trenerė Rita Urnikienė, trenerė Eglė Pupšienė, vadovas Mindaugas Mocevičius, - DELFI), o rinktinė pasižymi dideliu patriotizmu ir merginos atiduoda visas jėgas.

Europos čempionate lietuvėms teko gilias rankinio tradicijas turinčios ir stiprios varžovės. Mūsiškėms kol kas pavyksta lygiai kovoti su priešininkėmis tik pirmuose kėliniuose, - pastebėjo T. Jansonas.

Lietuvos merginos grupėje pralaimėjo vengrėms (32:42, 17:16) ir prancūzėms (28:36, 14:15), įveikė makedones (36:24, 16:10) ir toliau grumsis dėl 9-16 vietų su vokietėmis ir serbėmis.

Dvikova su Vokietija vyks antradienį, o mačas su serbėmis – liepos 1-ą dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją