„Esame patenkinti pasiektais rezultatais, o ypač mūsų jaunimo pasirodymu, - Lietuvos čempionatą pokalbyje su DELFI teigiamai įvertino šalies plaukimo federacijos (LPF) prezidentė Ilona Zuozienė. – Pirmenybės Alytuje buvo veiksmų šlifavimas prieš artėjantį pasaulio čempionatą Italijoje. Ne visi mūsų pajėgiausi plaukikai Dzūkijos sostinėje parodė geriausius rezultatus, nes dar tam ir ne laikas. Tikimės jų gero pasirodymo planetos čempionate.“

19-metė Raminta Dvariškytė, 21-erių Rugilė Mileišytė ir 18-metė Aistė Dobrovolskytė save įrašė į Lietuvos plaukimo istoriją, kai pagerino tris šalies suaugusiųjų rekordus, atitinkamai 50 m krūtine, 50 m nugara ir 100 m peteliške plaukimo rungtyse.

„Merginos visus metus akivaizdžiai progresavo ir nuosekliai gerino savo rezultatus. Smagu, kad joms pakluso suaugusiųjų rekordai. Tai dar kartą įrodo, kad įdėtas darbas – pasiteisino“, - jaunąsias plaukikes gyrė LPF prezidentė.

Jaunimas – perspektyvus

Alytuje buvo pasiekti ir 5 įvairių jaunimo amžiaus grupių rekordai, o greičiu takelyje pasižymėjo Giedrė Grigonytė. Ji triskart tapo Lietuvos 15-mečių rekordininke.

„Tai labai talentinga plaukikė ir fiziniai gebėjimais, ir savo fiziologija“, - jaunosios plaukikės pasiekimus įvertino LPF vadovė.

Urtė Kazakevičiūtė ir Igoris Kozlovskis pagerino 17-mečių rekordus.

Rinktinė bus oficialiai patvirtina trečiadienį

Po Lietuvos čempionato Alytuje LPF trenerių taryba patvirtino šalies rinktinės sudėtį.

„Pagrindinė sudėtis jau buvo aiški ir anksčiau. Kandidatais dalyvauti pasaulio čempionate buvo visi mūsų olimpiečiai. Diskusijos kilo tik dėl kelių jaunų mūsų plaukikių. Galutinį nacionalinės komandos sąrašą įteisinsime LPF vykdomojo komiteto posėdyje liepos 1 d., - DELFI paaiškino Lietuvos plaukimo vadovė. – Džiaugiamės, kad studentų rinktinės sudėtyje yra nacionalinės rinktinės narių ir laukiame jų gero pasirodymo Universiadoje.“

Tuo tarpu Lietuvos rinktinės lyderis Vytautas Janušaitis ir Gritė Apanavičiūtė, Urtė Kazakevičiūtė bei A. Dobrovolskaitė rengiasi treniruočių stovyklai Slovėnijoje.

„Pasaulio čempionate sau keliu tik aukščiausius reikalavimus. Tai svarbiausios sezono varžybos, todėl ir nusiteikimas joms pats rimčiausias“, - sekmadienio vakarą interviu LRT sakė V. Janušaitis.

Plaukimo variklis - šiuolaikinės technologijos

Paraleliai su Lietuvos čempionatu Berlyne vyko Vokietijos pirmenybės, o Peskaroje (Italija) - Viduržemio šalių žaidynės, kuriose plaukikai gerino pasaulio rekordus.

„Plaukimas visame pasaulyje smarkiai juda į priekį, rezultatai auga, gerinami Europos ir pasaulio rekordai. Ryški tendencija – šiuolaikinių technologijų naudojimas. Pavyzdžiui, plaukiko kostiumas, kuris anksčiau nebuvo laikomas svarbiu pergalės veiksniu, dabar turi vis didesnę įtaką rezultatams.

Lietuvos plaukikai nuo pasaulinių madų stengiasi neatsilikti, tik mus riboja plaukimui skiriamų lėšų mažėjimas, verčiantis Lietuvos federaciją nuolat peržiūrėti savo biudžetą“, - DELFI teigė I. Zuozienė.

Lietuva be baseinų, plaukimas – be ateities

Lietuvos plaukimo federacijos prezidentė dar kartą patvirtino, kad tragiškai padėtis su baseinais šalyje mažina potencialių plaukikų skaičių ir žlugdo šią sporto šaką.

„Plaukimo padėtis Lietuvoje sudėtinga. Gerai, kad mes dar atrandame gabių plaukimui vaikų mažuose miesteliuose ir rajonuose. Tačiau situacija Vilniuje, kur visiškai nėra bazių, mažina šalies plaukimo potencialą. Kol kas LPF nesulaukė jokios reakcijos dėl sostinės Lazdynų baseino uždarymo“, - DELFI informavo I. Zuozienė.

Lietuvos nacionalinės rinktinės sudėtis:


1. Giedrius Titenis (Anykščiai)
2. Vytautas Janušaitis (Kaunas)
3. Paulius Viktoravičius (Šiauliai)
4. Mindaugas Sadauskas (Panevėžys)
5. Rimvydas Šalčius (Kaunas)
6. Edvinas Dautartas (Kaunas)
7. Mindaugas Margis (Kaunas)
8. Raminta Dvariškytė (Vilnius)
9. Gritė Apanavičiūtė (Anykščiai)
10. Rugilė Mileišytė (Alytus)
11. Urtė Kazakevičiūtė (Kaunas)
12. Aistė Dobrovolskaitė (Kaunas)

Lietuvos studentų rinktinės sudėtis:


1. R. Dvariškytė
2. R. Mileišytė,
3. Erika Bespalko (Kaunas)
4. G. Titenis,
5. E. Dautartas,
6. P. Viktoravičius
7. R. Šalčius

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją