„Šiais metais visas svarbias plaukimo varžybas rengiame Alytaus baseine. Ten - nauja elektronika ir takai, baseine dirba puikūs žmonės, todėl visi džiaugiamės organizacija“, - DELFI Lietuvos čempionato išvakarėse sakė Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) generalinis sekretorius Gintautas Bartkus.

Alytaus baseine žada startuoti visi pajėgiausieji Lietuvos plaukikai.

„Taip, čempionate dalyvaus visi stipriausieji, bet kai kurie jų plauks ne visus nuotolius. Dalis mūsų lyderių netrukus varžysis Universiadoje Serbijoje, kiti ką tik grįžo iš atvirojo Paryžiaus plaukimo čempionato. Todėl yra naudinga šiek tiek pakeisti jų mėgstamas distancijas“, - rengimosi metodiką DELFI aiškino vienas Lietuvos plaukimo vadovų.

Lietuvos čempionatas bus ir atranka į tris laisvas vietas atstovauti šalies rinktinei planetos pirmenybėse Romoje.

„Lietuvos čempionato svarba - didelė. Aštuoni rinktinės lyderiai, Pekino olimpiados dalyviai, žinoma, jau lyg ir yra užsitikrinę kelialapius į pasaulio čempionatą Italijoje. Kadangi planetos pirmenybėse turėtų dalyvauti 12 mūsų plaukikų, todėl konkurencinė kova Alytuje dėl 10-11-12 vietos komandos sudėtyje turėtų būti itin atkakli. Čia bus svarbus geras rezultatas, o ne užimta vieta“, - teigė G. Bartkus.

LPF generalinio sekretoriaus nuomone, didžiausią susidomėjimą turėtų kelti kelios tradicinės rungtys.

„Merginų plaukimas 100 metrų krūtine turėtų būti Lietuvos čempionato puošmena. Šioje rungtyje turime tris pajėgias plaukikes, o į pasaulio pirmenybės galėsime deleguoti tik dvi.

Tradiciškai įdomiai klostosi vyrų ir moterų plaukimai 100 metrų laisvu stiliumi. Šįkart šioje, o ne savo firminėse kompleksinio plaukimo ar plaukimo nugara rungtyse startuos Vytautas Janušaitis, taigi „laisvūnams“ bus rimta konkurencija. 100 metrų distancijoje krūtine laukiame gražios Edvino Dautarto ir Giedriaus Titenio tarpusavio dvikovos“, - prognozavo G. Bartkus.

Plaukimo specialistas net neabejojo, kad Alytaus baseine bus užfiksuoti Lietuvos rekordai.

„Rekordų gausos nepažadu, bet tuo, kad Lietuvos rekordai bus pasiekti – net neabejoju“, - DELFI kalbėjo LPF atstovas.

Po Lietuvos čempionato Alytuje geriausi šalies plaukikai toliau intensyviai rengsis pasauliniam forumui Romoje.

„Birželio 30 d. vakare mūsų septyni studentai Raminta Dvariškytė, Rugilė Mileišytė, Erika Bespalko, G. Titenis, E. Dautartas, Paulius Viktoravičius ir Rimvydas Šalčius išvyksta į Belgradą, į Universiadą. Kita rinktinės dalis liepos 6 d. keliauja į treniruočių stovyklą Slovėnijoje.

Po studentų žaidynių, liepos 13 d., visa komanda susirinks Slovėnijoje ir iš šios valstybės liepos 24-ąją jau visi drauge važiuosime į Italijos sostinę Romą“, - Lietuvos rinktinės planus DELFI atskleidė LPF generalinis sekretorius G. Bartkus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją