Lietuvos sportininkus sostinės geležinkelio stoties perone pasitiko Kūno kultūros ir sporto departamento bei kiokušin karatė federacijos (LKKF) atstovai, būrys gerbėjų, kolegos, draugai ir artimieji. Visi rinktinės nariai Joninių išvakarėse buvo papuošti specialiais vainikais.

M. Čiuplytė: sunkiausia buvo pusfinalio kova

„Įspūdžiai iš čempionato labai geri, džiaugiuosi. Čempionato lygis buvo aukštas, o pergalė iškovota nelengvai. Kovojau dėl šio medalio ne vieną ir ne dvi dienas, o daug metų treniruotėse, todėl ir apdovanojimas iškovotas sunkiai. Kol kas dar nejaučiu atsakomybės naštos“, - sakė pasaulio čempionė M. Čiuplytė.

Laimėjimas 24 metų sportininkei nebuvo visai netikėtas.

„Daug ką čempionate nuspėjome, planavome ir tinkamai strategavome. Netikėtumų neturėjau, buvau viskam pasirengusi, todėl tai ir lėmė pergalę. Svarbiausia tikėjau tuo, ką darau.

Sunkiausia buvo pusfinalio kova, o kitos pakankamai lengvos. Šiam kartui nukonkuravome japones. Mums varžybose labiau susikoncentruoti ir sunkią akimirką nepasiduoti padėjo ir psichologas“, - sėkmės sudėtines dalis vardino Margarita.

Pergalės Sankt Peterburge M. Čiuplytė ilgai nešvęs.

„Po pergalės dar nespėjau pakaifuoti ir pasidžiaugti. Reikės tą padaryti. Vasarą truputį pailsėsiu ir tęsiu treniruotes bei ruošiuosi kitoms varžybos“, - ateities planus vardino M. Čiuplytė.

I. Mikštaitė: lemiamos kovos nelabai prisimenu

Bronzos medalį Lietuvai iškovojusi I. Mikštaitė per lemiamą dvikovą su vengre Scehge Szepesi po neleistino varžovės smūgio atsidūrė nokdaune. Už tai vengrė buvo diskvalifikuota, o I. Mikštaitei teisėjai skyrė trečiąją vietą.

„Šiandien jau jaučiuosi pakankami normaliai, - savo būklę po dvikovoje dėl trečios vietos patirto smegenų sutrenkimo linksmai įvertino I. Mikštaitė. – Manau, gyvensiu, viskas gerai. Toje kovoje nelabai prisimenu, kaip viskas įvyko. Buvo minišokas. Tokių neleistinų smūgių pasitaiko retai, o toks rimtas smūgis man – pirmas. Tikiuosi to daugiau nepatirsiu, nes pojūtis, patikėkite, nekoks.“

I. Mikštaitė pykčio varžovei S. Szepesi iš Vengrijos nejaučia.

„Ne, tikrai ne. Nejaučiu jokio pykčio. Tai buvo netyčinis smūgis, kiekvienam taip gali pasitaikyti. Vengrė atsiprašė ir viskas tarp mūsų tvarkoje. Atsirevanšuosiu jai Europos čempionate, kur tikrai susitiksime“.

Inga prisipažino, kad labiau pelnyta yra ta pergalė, kurią iškovoja pati sportininkė, o neskiria teisėjai.

„Smagiau būtų tą trečiąją vietą iškovoti pačiai. Džiaugiuosi, bet norėtųsi pačiai pasiekti pergalę. Jei nesitiki medalio, nėra reikalo ir dalyvauti varžybose. Čia buvo įdėta daug darbo“.

Kitas svarbus mūsų sportininkių startas 2011 metų pasaulio absoliutaus svorio čempionatas, vadinamoji, karatė olimpiada, kuri vyks Japonijos sostinėje Tokijuje.

LKKF prezidentas A.Mikšys: rinktinė verta pagarbos

Pokalbyje su DELFI Lietuvos kiokušin karatė vadovas Audrius Mikšys prisipažino laukęs gausesnio apdovanojimų kiekio.

„Mes būdavome įpratę iš visų stambių varžybų parsivežti po keletą aukso ir sidabro medalių, todėl Sankt Peterburge taip pat tikėjomės prisigrobti apdovanojimų. Rinktinė buvo tokia stipri. Neturime pusės planuotų medalių. Bet iš tikrųjų ir toks pasiekimas yra nepaprastai geras. Šiuos merginų medalius reikia tinkamai įvertinti“, - pabrėžė A. Mikšys.

Federacijos prezidentas teigė, kad visi kovotojai verti pagarbos.

„Visa mūsų rinktinė verta pagarbos. Kiek mūsų žmonės įdėjo darbo, kiek treniruotėse patyrė skausmo, kiek jiems tai kainavo ištvermės. Sportas yra sportas, šįkart rezultatai yra tokie“, - objektyviai rezultatus vertino A. Mikšys.

Lietuvos rinktinės vienas lyderių Donatas Imbras šį kartą svorio kategorijos virš 80 kg varžybose užėmė 5-ąją vietą.

„Visi tikėjomės Donato aukščiausio įvertinimo. Smagu tai, kad jis pasakė, jog dar nepalieka aktyvaus sporto ir toliau sieks čempiono titulų. Jis nori įrodyti sau ir kitiems, jog yra vertas aukščiausio laiptelio. Svarbiausia, kad Lietuvos sportininkai demonstruoja tokį ryžtą ir nusiteikimą“, - kalbėjo LKKF vadovas.

A. Mikšys nelinkęs sureikšminti informacijos apie neobjektyvų teisėjavimą Sankt Peterburge.

„Aš šios temos niekada neliečiu, teisėjų sprendimų nekvestionuočiau. Ant tatamio būna penki teisėjai, kaip jie nusprendžia – taip ir būna. Mums apeliuoti į teisėjų darbą būtų neetiška. Tokie buvo teisėjų sprendimai ir juos reikia gerbti. Panašiai nutinka, pavyzdžiui, ir dailiajame čiuožime ar sportiniuose šokiuose“.

2013 metų pasaulio čempionas Lietuvoje – šalies kovotojų geriausias įvertinimas

Pirmadienį Tarptautinės kiokušin karatė federacijos asamblėja Sankt Peterburge vienbalsiai nutarė Lietuvai patikėti rengti 2013 metų planetos čempionatą.

„Tai didžiulis Lietuvos karatė įvertinimas. Pasaulio čempionatą surengti nėra tai paprasta. Reikės daug organizacinio darbo, žmogiškųjų išteklių. Visas pasaulis pripažįsta, kad lietuviai gali surengti tokio lygio turnyrą. Mes tuo didžiuojamės. Tai didelis Romo Vitkausko – vieno Lietuvos karatė idėjinių lyderių – nuopelnas. Kita vertus, Lietuvos karatė meistrai turės galimybę populiarinti savo sporto šaką“, - sprendimą komentavo A. Mikšys.

Kiokušin karatė šiai dienai statistiškai yra skaitlingiausiai atstovaujama dvikovinė sporto šaka Lietuvoje.

„Mes patys didžiausi, organizuočiausi, stipriausi. Mes dar visokie „–iausi“. Mes 2013 metais tikrai surengsime čempionatą ir parodysime, koks gražus yra mūsų sportas. Turnyras bus naudingas ir Lietuvos treneriams ir sporto klubų auklėtiniams. Pinigų niekada nebus gana. Didžiausios mūsų išlaidos bus salės nuoma. Jei mums nuomą finansuos, kitas problemas mes išspręsime savanoriškumo principu“, - būsimomis varžybomis didžiavosi A. Mikšys.

Lietuvos kiokušin karatė nacionalinės komandos vieningumą iliustruoja ir tas faktas, kad šio sporto vienas pradininkų ir vadovų R. Vitkauskas sąmoningai nepasinaudojo savo lėktuvo bilietu ir į Lietuvą grįžo drauge su visa rinktine traukiniu.

Lietuvos kiokušin karatė rinktinės narių rezultatai pasaulio čempionate:

Rita Pivoriūnaitė - 55 kg V vieta
Inga Mikštaitė - 65 kg III vieta
Margarita Čiuplytė - +65 kg - pasaulio čempionė
Vytautas Kalvaitis - 70 kg IX vieta
Andrius Miseckas - 70 kg V vieta
Andžejus Milevskis - 80 kg IX vieta
Orest Proc - 80 kg V vieta
Dmitrijus Aleksandrovas - +80 kg XVII vieta
Lukas Kubilius - +80 kg IX vieta
Mindaugas Pavilionis - +80 kg IX vieta
Darius Gudauskas - +80 kg V vieta
Donatas Imbras - +80 kg V vieta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją