Mačas prasidėjo gana ramiai ir nė viena iš komandų rimtesnių progų nesukūrė. Rinktinės tik kiek vėliau apsikeitė pavojingais smūgiais.

33-ą minutę JAV susidūrė su rimtomis problemomis, mat už pražangą prieš Genaro Gattuso raudoną kortelę prieš save išvydo Ricardo Clarkas.

Netrukus krito ir įvartis į JAV vartus, tačiau jis nebuvo įskaitytas, mat Mauro Camoranezi tame epizode buvo nuošalėje.

Vis dėlto būtent amerikiečiai pirmieji įsiveržė į priekį - 11 metrų baudinį, kuris buvo skirtas už Giorgio Chiellini pražangą baudos aikštelėje, realizavo Landonas Donovanas.

Antrąjį kėlinį aktyviau pradėjusi Italijos rinktinė 59-ą minutę išlygino rezultatą - po keitimo aikštėje pasirodęs puolėjas Giuseppe Rossi perėmė kamuolį iš varžovo aikštės viduryje, pabėgėjo dar keletą metrų ir stipriu smūgiu iš už baudos aikštelės ribų nuginklavo Timą Howardą.

Italai nemažino tempo ir troško pelnyti dar vieną įvartį. Tai nutiko 71-ą minutę, kai taip pat smūgiu iš už baudos aikštelės ribų pasižymėjo saugas Daniele De Rossi.

Paskutinį vinį į JAV karstą įkalė antrą savo įvartį pelnęs G. Rossi, kuris pasižymėjo po tikslaus Andrea Pirlo perdavimo.

Italija 3 - 1 JAV

41' [0 - 1] Landon Donovan (iš 11 metrų baudinio)
59' [1 - 1] Giuseppe Rossi
71' [2 - 1] Daniele De Rossi
90' [3 - 1] Giuseppe Rossi

33' iš aikštės pašalintas Ricardo Clark (JAV).

B grupės turnyro lentelė: (vieta, komanda, žaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai)


1. Italija 1 1 0 0 3-1 3
2. Brazilija 1 1 0 0 4-3 3
3. Egiptas 1 0 0 1 3-4 0
4. JAV 1 0 0 1 1-3 0

Antradienis turnyre - poilsio diena, o trečiadienį kovas pratęs A grupės ekipos.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją