Britai savo viltis šiuo metu sieja su birželio 19 d., kuomet turėtų paaiškėti, ar kitąmet „Formulėje-1“ lenktyniaus sąlygines paraiškas padavusios dabartinės čempionato komandos. Paskelbdama dalyvių sąrašą, FIA neslėpė, kad eilėje už durų laukia ne viena galima pretendentė.

„Natūralu, kad esame nusivylę FIA sprendimu neįtraukti „Prodrive“ į preliminarų 2010 m. dalyvių sąrašą, nes tikime, kad turime išteklius ir struktūrą, reikiamus būti konkurencingiems „Formulėje-1“, ir būtume teigiamas priedas šiam sportui“, - komentuodamas FIA sprendimą, pareiškė organizacijos vadovas Davidas Richardsas.

„Palauksime, kaip klostysis reikalai kitą savaitę, iki birželio 19 d. FIA numatyto termino, ir išliksime pasiruošę įgyvendinti savo planus, jei tik leis aplinkybės. Kaip jau galėjome įsitikinti anksčiau, „Formulėje-1“ įvykiai dažnai susiklosto netikėtai“, - teigė specialistas.

„Vis dėlto šį savaitgalį esame visu šimtu procentų susikoncentravę ties savo „Aston Martin“ komanda Le Mans (24 val. lenktynėse – red. past.). Pirmą kartą, po dviejų iš eilės pergalių GT1 klasėje bei istorinės „Aston Martin“ pergalės 1959-aisiais de La Sarthe trasoje penkiasdešimtmečio proga, kovojame dėl pergalės bendroje įskaitoje trimis automobiliais“, - pažymėjo jis.

Galimas „Prodrive“ debiutas „Formulėje-1“ yra susijęs su „Aston Martin“ planais įžengti į šį sportą. Anksčiau buvo skelbta, kad šis britų sportinių automobilių gamintojas norėtų ateiti į prestižines lenktynes ir tai greičiausiai padarytų 2012 m., pervadindamas „Prodrive“ ekipą.

Britų „Autosport“ teigimu, FIA yra atsirinkusi nuo trijų iki keturių komandų, kurios būtų kviečiamos dalyvauti tuo atveju, jei nepavyktų susitarti su visomis ar dalimi dabar „Formulėje-1“ lenktyniaujančių ekipų.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt