Paminklus galima statyti A.Saboniui ir V.Aleknai

„Federacijai vadovaujame po buvusios suirutės. Bandėme įgyti sportininkų ir trenerių pasitikėjimą. Nesame idealūs, klydome, bet nei mūsų mintyse, nei veiksmuose nebuvo blogo prado. Todėl pastaruoju metu spaudoje pasirodę anoniminiai išpuoliai prieš Virgilijų Alekną ir neobjektyvūs Lietuvos lengvaatlečių startų vertinimas – skaudina. Kritika – gerai, bet ne aklas pyktis ir įžeidinėjimai“, – kalbėjo LAF vadovas.

Visuotinai pripažįstama, kad lengvoji atletika specifinė, nekomercinė sporto šaka, kuri yra visų sportų pradžia. Joks geras sportininkas nebus išugdytas be lengvosios atletikos pradmenų.

„Lietuvoje yra du garsūs sportininkai, kuriems gyviems galima statyti paminklus. Tai – Arvydas Sabonis ir Virgilijus Alekna. Jie dideli ir kaip žmonės, ir kaip sportininkai. V. Alekna per savo karjerą yra laimėjęs 30-40 varžybų. Na, nepavyko jam Pekino olimpiadoje iškovoti aukso, tai dabar reikia už tai Virgį įžeidinėt?“, – dukart olimpinį ir dusyk pasaulio čempioną gynė E. Skrabulis.

Pasak LAF vadovų, V. Alekna keičia rengimosi sezonui ciklą ir geriausią formą tikisi įgyti prieš pat pasaulio čempionatą Berlyne.

„Palaukime rudens, tada galėsime vertinti atletų rezultatus. Nepulkime ir mūsų jaunimo dėl nesėkmių, nes tai bus, tarsi, peilis jiems į nugarą. Ar Linos Grinčikaitės 14-oji vieta olimpiadoje – blogai? Juk tai tas pats, kaip ir vyrų krepšinio rinktinės pralaimėtas pusfinalis“, – aiškino E. Skrabulis.

LAF prezidentas sutinka, kad jaunimo rezultatai dar kuklūs, bet, pasak jo, gal „tegu geriau jie sportuoja, negu stovi su plyta tarpuvartėje“.

„Sporto principas yra pergalė, o geras rezultatas tik papuošia laimėjimą“, – patvirtino LAF varžybų direktorius Virgilijus Daukšys.

Vilnius – vienintelis Europoje neturi stadiono

Tam, kad būtų pergalės lengvojoje atletikoje reikia bazių, geros sportinės formos, palankaus oro ir sėkmės.

„Vienintelio stadiono Kaune renovavimas vyksta mūsų – LAF – iniciatyva, o Vilnius – vienintelė Europos sostinė, neturinti stadiono. Kaune lengvosios atletikos interesai kertasi su futbolu. Futbolas turtingas pinigais, o mes – šauniais žmonėmis ir šviesiais ketinimais.

Konfrontuojame su Lietuvos futbolo federacija (LFF), tai negerai ir taip neturėtų būti. Mes džiaugiamės Lietuvos futbolo pergalėmis, tiesa, jos tokios retos. Rūpinkimės savo sporto šakomis, bet negriaudami kitų sportų“, – mįslingai kolegoms linkėjo E. Skrabulis.

Lietuvoje šiuo metu susidarė tragiška padėtis su stadionais ir lengvosios atletikos maniežais.

„Sportas – ne ta vieta, kur valstybė turėtų taupyti net ir sunkmečiu“, – konstatavo savo verslą turintis LAF vadovas E. Skrabulis.

U-23 čempionate tikimasi 3-5 medalių

LAF duomenimis, šiuo metu net 90 šalies įvairaus amžiaus lengvaatlečių yra įvykdę pasaulinius normatyvus įvairioms svarbiausioms sezono varžyboms: Universiadai (liepos 1-12 d. Belgradas), Europos (U-23) čempionatui (liepos 15-19 d. Kaunas), olimpiniam festivaliui (liepos 18-25 d. Tamperė) ir pasaulio čempionatui (rugpjūčio 15-23 d. Berlynas).

„Europos (U-23) čempionate Kaune tikimės 10-12 finalininkų ir 3-5 medalių. Vienas perspektyviausių Lietuvos jaunųjų lengvaatlečių – disko metikas Andrius Gudžius, kurį net reikia stabdyti per pratybas. Jis jau mėto tikrąjį – 2 kg svorio – diską. Beje, V. Aleknos rezultatai tokiame amžiuje buvo kuklesni“, – pažymėjo LAF prezidentas.

Tikimasi, kad ateityje pergalėmis Lietuvą džiugins 22-ejų metų L. Grinčikaitė (sprintas), 20-metė Eglė Balčiūnaitė, 22-ejų metų Vitalijus Kozlovas (abu 800 m bėgimas), 20-metis Martynas Jurgilas (sprintas) ir kiti.

„Lengvojoje atletikoje yra daugiau nei 44 rungtys, todėl Lietuva jose visose geriausia pasaulyje tikrai nebus“, – objektyviai situaciją vertino E. Skrabulis.

V. Žemaitytė vėl gula ant operacinės stalo

Lietuvos lengvosios atletikos rinktinė patyrė ir rimtą nuostolį. Artėjantį pirmadienį (06.15) ant operacinio stalo vėl guls daugiakovininkė, jaunimo (iki 23 metų) Europos ir Universiados (2007 m.) čempionė 24-erių metų Viktorija Žemaitytė.

„Viktorijai vėl reikės operuoti tą pačią traumuotą koją (pirmąją traumą sportininkė patyrė prieš dvejus metus - DELFI). Reabilitacija turėtų užtrukti iki metų. Viktorija valinga lengvaatletė, todėl su jos charakteriu jis tikrai sugrįš į stadioną“, – prognozavo LAF vadovai.

Tuo tarpu septynkovę į rutulio stūmimą iškeitusi 2004 metų Atėnų olimpinė vicečempionė 29-erių metų Austra Skujytė dar blaškosi, kokią rungtį jai geriau pasirinkti.

„Ji pati ne kartą yra pareiškusi, kad žiemą stums rutulį, o vasarą mėtys diską. Gal tada vėl pasiilgs daugiakovės, nors čia Austrai kiek trūksta greičio savybių. LAF jokio spaudimo sportininkei nedaro“, – tikino federacijos atstovai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją