Šįmet J. Isinbajevai savo balsą atidavė 46 ekspertų komisijos, kurią sudaro žinomi sportininkai, nariai.

Apdovanojimas Rusijos sportininkei trečiadienį buvo įteiktas iškilmingoje, bet dėl ekonominės krizės gerokai kuklesnėje, ceremonijoje Romoje. Sportininkė dėkojo savo treneriams Vitalijui Petrovui ir Sergejui Bubkai, kuris, beje, buvo vienas iš ekspertų komisijos narių.

2008-ų metų olimpiadoje Pekine J. Isinbajeva pasiekė naują pasaulio rekordą - 5,05 m - ir iškovojo aukso medalį. Tarptautinė lengvosios atletikos federacija ją 2008-aisiais taip pat paskelbė geriausia planetos sportininke.

Į „Laureus“ apdovanojimą taip pat pretendavo bėgikė iš Etiopijos Tirunesh Dibaba, Australijos plaukikė Stephanie Rice, Meksikos golfo žaidėja Lorena Ochoa, JAV tenisininkė Venus Williams ir jos tautietė kalnų slidininkė Lindsey Vonn.

Vyrų kategorijoje nugalėtojas bus skelbiamas vėliau. Į titulą pretenduoja jamaikietis sprinteris Usainas Boltas, „Formulės-1“ pilotas britas Lewisas Hamiltonas, pirmoji pasaulio teniso raketė ispanas Rafaelis Nadalis, „Manchester United“ klubo futbolininkas portugalas Cristiano Ronaldo, JAV plaukikas Michaelas Phelpsas ir „MotoGP“ lenktynininkas iš Italijos Valentino Rossi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją