Jį skiria tarptautinė krepšinio rašytojų sąjunga.


"Kennedy pilietiškumo" apdovanojimas (angl. The Kennedy Citizenship award - Red.) yra seniausias NBA lygoje.


Apdovanojimas yra skirtas NBA žaidėjui arba treneriui, kuris dalyvauja visuomenės gyvenime, remia pagalbos organizacijas, atstovauja paprastų piliečių interesams.


Davidas Robinsonas NBA rungtyniauja 14-us metus ir po šio sezono nutarė baigti krepšininko karjerą. 216 centimetrų ūgio Admirolu vadinamas žaidėjas, 2002-2003 metais iš savo sąskaitos skyrė 9 milijonus JAV dolerių, kad būtų sukurta nepriklausoma mokslo įstaiga - "Carverio Akademija", taip pat piniginėmis sumomis paremė sunkiai besiverčiančias afroamerikiečių bei ispanų šeimas, gyvenančias San Antonijaus mieste. 37-erių metų D.Robinsonas tapo "Carverio Akademijos" pirmininku ir yra glaudžiai susijęs su jos veikla.

Be viso to, vienas geriausių visų laikų NBA "centrų", Davidas Robinsonas, įkūrė "Spurs" fondą, kuris dovanoja bilietus į NBA rungtynes tiems vaikams, kurie yra pasiekę puikių rezultatų mokyklose bei jų talentai yra įvertinti diplomais.


Nominuoti šių metų J.Walterio Kennedy pilietiškumo apdovanojimui taip pat buvo: Adonalas Foyle'as ("Golden State Warriors"), Reggie Milleris ("Indiana Pacers"), Walteris McCarty ("Boston Celtics") ir Jerry Stackhouse'as ("Washington Wizards").


Ankstesnių sezonų pilietiškumo apdovanojimus yra gavę garsūs praeityje krepšininkai Juliusas Ervingas, Joe Dumarsas, Bobas Lanieras, Dave'as Bingas, Alexas Englishas bei dar dabar NBA rungtyniaujantys Steve'as Smithas ("San Antonio Spurs"), Dikembe Mutombo ("New Jersey Nets"), Brianas Grantas ir Alonzo Mourningas (abu "Miami Heat").
Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją