Šiuo metu ši komanda dalyvauja Ispanijos „Formulės-3“ pirmenybėse, o anksčiau jos savininkas ir vadovas Adrianas Camposas vadovavo GP2 serijoje dalyvaujančiai „Barwa Addax“. Pats A. Camposas yra buvęs F-1 pilotas.

Komanda pateikė paraišką 00:05 val., t.y. iškart, kai tik tam atsirado oficiali galimybė. Naujoji komanda sukurta kartu su „Meta Image“ ir vadinsis „Campos Meta 1“.

Ispanijos leidinys „Marca“ anksčiau skelbė, jog prie projekto galbūt prisidėjo verslininkas iš Meksikos Carlosas Slimas ir NBA žaidėjas Pau Gasolis, nors pats A. Camposas atsisakė įvardinti galimų investuotojų pavardes.

Paraišką taip pat įteikė USF1 komanda iš JAV.

Komandos vadovai Peteris Windsoras ir Kenas Andersonas išleido oficialų pranešimą spaudai, kuriame teigiama, jog USF1 būstinė bus Šarlotės mieste Šiaurės Karolinoje, o logistikos bazė bus įkurta Europoje – Prancūzijoje arba Ispanijoje.

„USF1 misijos esmė – „Pagaminta Amerikoje“, - kalbama komandos pranešime.

„Nuo automobilio projektavimo ir kūrimo iki naujos kartos Amerikos lenktynininkų auginimo ir JAV vėliavos sugrąžinimo ant apdovanojimų pakylos – USF1 pasiryžusi įnešti amerikietiškos dvasios į F-1 kultūrą.“

K. Andersonas ir P. Windsoras nėra naujokai F-1 pasaulyje, mat pirmasis dirbo „Ligier“ ir „Onyx“ ekipų technikos direktoriumi, o Peteris prieš daugiau, nei dešimtmetį vadovavo „Williams“ komandai bei „Ferrari“ technikos padaliniui Anglijoje.

FIA paskelbė, kad paraiškų dalyvavimui 2010 m. čempionate priėmimo paskutinę datą – gegužės 29 d.