Tuomet dvidešimtmetis kaunietis 60 metrų distanciją įveikė per 6,91 sekundės ir bendroje įskaitoje liko 30-oje vietoje tarp 39 dalyvių.

Kaip savo pirmuosius žingsnius suaugusių sporte vertina pats Martynas? „Tai tikrai nebuvo pats geriausias startas, yra buvę ir geresnių. Nenorėčiau komentuoti plačiau, tačiau galutinis rezultatas susidėjo iš daugybės smulkmenų.

Tačiau Turine išmokau daugiau rūpintis savimi, o ne kitais – Italijoje nė nepajutau, kaip pradėjau žvalgytis į tuos žmones, kuriuos anksčiau stebėjau tik įrašuose. Lietuvos vidaus startuose to nedarydavau, nesiblaškydavau. Manau, kad ši patirtis labai pravers ateityje.“

M. Jurgilas lengvojoje atletikoje – tik treti metai. Iki tol vaikinas žaidė krepšinį.

„Krepšinį derinti su mokslais labai sunku, tad kuomet sužinojau, jog lengvojoje atletikoje tai įmanoma, pasirinkau tvirtesnę ateitį, tai yra aukštąjį mokslą. O ir fiziniai duomenys tai leido (Martyno ūgis – 187 cm, svoris – 90 kg).

Iki šiol nesigailiu šio savo žingsnio – man patinka tai, ką studijuoju, patinka tai, kuo svajoju būti ateityje, sportas suteikia džiaugsmo ir liūdesio traumų atvejais. Tačiau einame vienu keliu su treneriu, ir jis manęs nepalieka – tad išlipam iš visokių duobių ir einame toliau.

Krepšinis ir lengvoji atletika – visiškai skirtingos sporto šakos, tačiau lengvoji atletika – bet kokio sporto pagrindas, o krepšinis – „it‘s just a game“ (angl. - tai tik žaidimas).

Šiuo metu lengvaatlečiai jau pradeda vasaros sezoną, tad tai yra geriausias metas pakalbėti apie jau įvykusius bei artimiausius vasaros startus.

„Pirmasis startas buvo Lietuvos studentų čempionatas Vilniuje. Be visų kuriozų su elektronika (finalo metu sugedo laikmatis ir M. Jurgilo pergalingas rezultatas nebuvo užfiksuotas) aišku, kad vasaros sezonui pasirengiau gerai.

Aišku ir tai, kad dėl tų pačių priežasčių pirmą startą vertinti labai sunku. Tačiau jau žinau, kad šiemet Lietuvoje turėsiu lygiavertį varžovą Rytį Sakalauską – tai bus žiauriai rimtos dvikovos. Jo antra distancijos pusė - labai stipri. O dar Žilvinas Adomavičius visada šalia, o Aivaras Pranckevičius labai arti...“

Pagrindinis sezono startas – Europos iki 23 m. amžiaus (U-23) lengvosios atletikos čempionatas Kaune liepos mėnesį. Pastarajame labai norėčiau bėgti ne tik 100, tačiau ir 200 metrų bei estafetę.

Kokių rezultatų tikiuosi? Labai daug kas priklausys nuo to meto fizinės būklės, nuo traumų niekas neapsaugotas. Jei viskas bus gerai, svajoju patekti į 100 metrų bėgimo finalą – to sieksiu ir jokiu kitų minčių negali būti. Gerai kad šis čempionatas vyks Kaune, nereikės niekur vykti.

Ko gero pagrindinis galvos skausmas yra tas, kad nemačiau visų savo pagrindinių varžovų – tuomet, kai mūsų keliai turėjo kirstis jaunesnių amžiaus grupių turnyruose, aš dar žaidžiau krepšinį.“

Tad belieka palinkėti, kad geriausias krepšininkas tarp lengvaatlečių, link savo tikslo bėgtų greičiau, nei kamuolys, dedamas „iš viršaus“.

Lengvaatletis Martynas Jurgilas

Rungtis: 100 m bėgimas;
Geriausias rezultatas: 10,54 sek, (60 metrų – 6,68 sek.) ;
Gimimo data ir vieta: 1988 m. rugsėjo 5 d., Šilalė;
Gyvenamoji vieta: Kaunas;
Ūgis: 1.87m;
Svoris: 90 kg;
Šeimyninė padėtis: nevedęs;
Išsilavinimas: LKKA 2 kurso studentas;
Mėgstamas laisvalaikio užsiėmimas: Skaitymas, mokslas, draugai;
Nuo kada sportuoja: nuo 2005;
Buvę treneriai: A. Miliauskas, D. Rinkevičius ;
Dabartinis treneris: Jūratė ir Aleksas Stanislovaičiai.

Laimėjimai:

2008 Lietuvos studentų uždarų patalpų čempionatas – 1 vieta (60 metrų – 6,79), LAF taurė – 2 vieta (10,54 sek),
2009 LAF žiemos taurė – 2 vieta, (60 metrų – 6,77), Europos uždarų patalpų čempionatas Turine – (30 vieta, 60 metrų – 6,91), Lietuvos studentų čempionatas – 1 vieta (laikas neužfiksuotas).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją