NCAA „Big 12“ konferencijos čempionate Lubbocke (JAV) Mantas dešimtkovėje surinko 7706 taškus ir net 292 taškais pagerino balandžio mėnesį pasiektą asmeninį rekordą ir visų laikų geriausių Lietuvos daugiakovininkų sąrašuose pakilo iš devintos vietos į septintą.

Jei ne prastos oro sąlygos antrąją dieną, buvo realu įvykdyti pasaulio čempionato Berlyne normatyvą, iki kurio pritrūko vos 24 taškų. 24 taškai – tai 3 sekundės 1500 metrų bėgime arba 3 centimetrai šuolyje į aukštį.

Jau šią savaitę Mantas grįžta į Lietuvą ruoštis pagrindiniam savo metų startui – Europos iki 23 m. amžiaus (U-23) čempionatui Kaune.

Paklaustas, ar labai apmaudu dėl tų 24 taškų, kurių pritrūko iki pasaulio čempionato normatyvo, M. Šilkauskas sako: „Visiškai ne. Po Europos U-23 čempionato Kaune esu susiplanavęs peties operaciją, kurią darytis yra būtina – petį susižeidžiau dar 2007 metais. Po to lauks reabilitacija ir pasiruošimas kitam sezonui, tad net ir važiuodamas į Berlyną negalėčiau pažadėti aukšto rezultato.

Tai jau būtų ketvirta daugiakovė per sezoną, o aš nesu šioje rungtyje startavęs daugiau nei tris kartus per metus. Visą dėmesį skiriu U-23 čempionatui Kaune ir ruošiuosi būtent jam. Nesakau, kad nenorėčiau startuoti Berlyne – būtų malonu atstovauti savo šaliai, tačiau tokius planus atidedu ateičiai. Kitu atveju reikėtų koreguoti Europos čempionato planus.“

Jau pačioje pirmojoje varžybų Lubbocke rungtyje M. Šilkauskas pasiekė įspūdingą rezultatą: 100 metrų bėgime – 10,34 sekundės. Jei ne kiek per stiprus palankus vėjas (+2,6 m/sek.), tai būtų 2 rezultatas per visą Lietuvos lengvosios atletikos istoriją.

„Man pačiam šis rezultatas buvo netikėtas. Prieš startą buvo minčių, jog galiu bėgti per 10,55 ar kiek greičiau. Po finišo galvojau, kad laikas bus apie 10,60 – distancijoje nesijaučiau labai galingas. Bet kokiu atveju, per daug nesigilinu į panašius rekordus ir vėjus – daugiakovėje leistinas vėjas yra +4,0 m/sek., tad viskas buvo leistinose ribose. Man nerūpi atskiros rungtys – rūpi tik dešimtkovės rezultatas.“

O apie artimiausius startus Mantas sako: „Lietuvoje būsiu iki rugpjūčio pabaigos, gal tik liepos pabaigoje skrisiu į JAV operuotis. Iki Europos U-23 čempionato Kaune dar startuosiu LAF taurės (110 metrų barjeriniame ir 200 metrų bėgime) bei Europos taurės varžybose.

Konkrečių rezultatų neplanuoju, kaip ruošiausi pagrindiniam sezono startui, taip ir ruošiuos toliau. Noriu U-23 čempionate Kaune padaryti viską, ką galiu.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją