Tai ir garantuoja futbolo aistruoliams intrigą bei dar vieną įspūdingą futbolo reginį.

„Manchester United“ gina ČL nugalėtojų titulą, o to niekam nuo 1990 metų dar nepavyko atlikti. Tai yra iššūkis ir treneriui Alexui Fergusonui, ir jo auklėtiniams. Sunku tikėtis, kad „raudonieji velniai“ tik aklai atsitrauks į gynybą ir gaudys varžovus vien kontratakomis.

„Arsenal“ komandą persekioja traumos, tačiau londoniečiai ir ne pajėgiausia sudėtimi Anglijos „Premier“ lygos pastarajame ture iškovojo pergalę svečiuose rezultatu 3:0 prieš „Portsmouth“ ekipą.

Šis laimėjimas „Arsenal“ priartino prie kelialapio į kito sezono ČL atrankos varžybas, nes tai garantuoja jų dabar užimama 4-oji vieta. Tokiu būdu Arsene‘o Wengero vaikinai įgijo dar didesnį pasitikėjimą savimi, nes jiems nuslūgo įtampa Anglijos pirmenybėse.

„United“ praėjusį savaitgalį taip pat šventė pergalę „Premier“ lygoje rezultatu 2:0 prieš „Middlesbrough“ klubą. Trijų taškų persvara prieš konkurentę „Liverpool“ ekipą likus keliems turams iki čempionato pabaigos ir jiems yra svarbi psichologiniu aspektu.

„Arsenal“ sudėties naujienos

„Arsenal“ stovykloje – neblogos naujienos. Olandų puolėjas Robinas van Persie veikiausiai dalyvaus svarbiausioje „kanonieriams“ sezono dvikovoje, nes skelbiama, kad jis jau beveik išsigydė traumą. Tikėtina, kad jis su pailsėjusiu Emmanueliu Adebayoru ir sudarys puolamąjį duetą.

Tiesa, treneris A. Wengeras gali pateikti netikėtumų varžovams ir išleisti į aikštę Nicklasą Bendtnerį, kuris įmušė du įvarčius į „Portsmouth“ vartų tinklą, ar Carlosą Velą.

Kairysis gynėjas Gaelis Clichy gali grįžti namų rungtynėms, bet jį dar kamuoja stiprūs nugaros skausmai, todėl Prancūzijos rinktinės žaidėjo dubleriu gali būti Kieranas Gibbsas.

Williamui Gallas sezonas jau baigtas, dėl Mikaelio Silvestre‘o abejojama, todėl prognozuojama vidurio gynėjų pora Kolo Toure su Johanu Djourou arba su Alexu Songu. Bacary Sagna vėl bus patikėta Cristiano Ronaldo priežiūra.

„Arsenal“ aistruoliai labiausiai gailisi, kad rusas Andrejus Aršavinas, kuris savaitgalį per rungtynes su „Portsmouth“ dar kartą įrodė savo meistriškumą, kai atliko rezultatyvų perdavimą ir „uždirbo“ 11 metrų baudinį, negali atstovauti naujajam savo klubui ČL, nes šį sezoną jau žaidė Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipoje.

Kol dėl atraminio saugo pozicijos konkuruoja brazilas Denilsonas ir prancūzas Abou Diaby, komandos kapitonas Cescas Fabregasas „karaliaus“ aikštės centre, o kraštuose jam asistuos Theo Walcottas ir Samiras Nasri.

Vartininkas Manuelis Almunia, kelis kartus gelbėjęs savo komandą pirmose pusfinalio rungtynėse, turėjo galimybę pailsėti ir vartus gins nuo mačo pradžios.

„Manchester United“ sudėties naujienos

„Manchester United“ klube traumų problema ne tokia opi, kaip „Arsenal“ komandoje.

Vienintelė „raudonųjų“ bėda - jų kapitono ir gynybos pagrindinio ramsčio Rio Ferdinando šono skausmai. Jis per pirmą pusfinalio mačą susižeidė šonkaulį. Tačiau pranešama, kad futbolininkui šonkauliai nelūžo ir yra didelė tikimybė jį antradienį išvysti ant „Emirates“ arenos vejos.

R. Ferdinandas, nors savaitgalį dar nežaidė Anglijos pirmenybėse, jau treniruojasi. Jeigu jis negalėtų padėti komandai jį pavaduos jaunasis Jonny Evansas poroje su serbu Nemanja Vidičiumi.

Patrice‘as Evra ir Johnas O’Shea, kuris ir pelnė pergalingą įvartį Mančesteryje, kaip įprasta saugos kairįjį ir dešinįjį gynybos kraštus. Tačiau pirmadienio treniruotę praleido P. Evra ir Wesas Brownas, todėl neaišku ar šie futbolininkai galės padėti mače su "Arsenal".

Sakoma, kad P. Evra ilsėjosi "profilaktiškai".

„Manchester United“ strategas seras A. Fergusonas vidurio saugų grandyje leis žaisti Darrenui Fletcheriui ir Michaelui Carrickui, o ištvermingieji Paulas Scholesas bei Ryganas Giggsas yra tokie universalūs, kad gali rungtyniauti bet kokioje aikštės vietoje.

C. Ronaldo, kuris ilsėjosi nuo savo pareigų šalies čempionato mače su „Middlesbrough“, bus skirtas vienas svarbiausių vaidmenų „Emirates“ stadione. Iš aikštės sparnų portugalui padėti gali ir Andersonas, ir Ji-Sung Parkas, beje, pasiuntęs kamuolį į „Middlesbrough“ vartų tinklą.

Wayne‘as Rooney bus vienas iš dviejų puolėjų. Jo partneriu, trenerio sprendimu, bus arba argentinietis Carlosas Tevezas, arba bulgaras Dimitaras Berbatovas.

Nors vartininkas Edwinas van der Saras šeštadienį nežaidė, jis, be abejo, Londone bus „United“ starto sudėtyje.

Tarpusavio mačų įdomybės

„United“ laimėjo tik vienerias iš dešimties pastarųjų rungtynių „Arsenal“ aikštėje, o „kanonieriai“ namuose nepralaimi net 24-erių ČL mačų serijos.

Šį sezoną ČL varžybose „Emirates“ stadione Londono komanda iškovojo 4 pergales ir pasiekė 1 lygiąsias, o jų priešininkai svečiuose laimėjo 2 kartus ir 3 sykius sužaidė taikiai.

„United“ ir „Arsenal“ klubai iš viso tarpusavyje žaidė 205 kartus. Mančesterio komanda iškovojo 83 pergales, Londono ekipa – 77, o 45 mūšiai baigėsi lygiosiomis.

Anglijos čempionate šį sezoną „Arsenal“ klubas lapkritį 2:1 nugalėjo „United“ komandą. Tąsyk du įvarčius pelnė S. Nasri (22 ir 48 min.), o paguodos įvartį įmušė Rafaelis (90 min.).

UEFA Čempionų lygos pusfinalio atsakomosios rungtynės. "Arsenal" - "Manchester United". Antradienis, gegužės 5 d. Londono "Emirates" stadionas. 21:45 val. Lietuvos laiku

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją