Dar trečiadienį D.Vencevičius talkino "Sūduvos" strategui Gediminui Jarmalavičiui Lietuvos futbolo federacijos taurės rungtynėse su "Šilute", tačiau ketvirtadienį 36 metų treneris gavo netikėtą pasiūlymą iš Lenkijos.

Kaip skelbia oficiali "OKS" svetainė, D.Vencevičius prie komandos vairo pakeis iš pareigų atleistą Ryšardą Lukašyką.

"Sūduvos" prezidentas Vidmantas Murauskas teigė, jog dar nėra garantuotas dėl D.Vencevičiaus išvykimo, bet tuo pačiu pridūrė, jog kliūčių treneriui nedarys.

"Mes jam palikome apsisprendimo teisę - sakėme, kad rimtai viską apgalvotų. Jeigu jo tobulėjimui reikalinga važiuoti į Lenkiją - mes neprieštarausime. Jis žadėjo ten nuvažiuoti, apsižvalgyti ir po to nuspręsti", - sakė V.Murauskas.

Nuo praėjusių metų pradžios D.Vencevičius dirbo asistentu "Sūduvos" ekipoje, o 2007 metais treniravo Vilniaus "Vėtrą".

Būtent su pastarąja komanda treneris paliko įspūdį lenkams - jo vadovaujama "Vėtra" pirmavo prieš Varšuvos "Legia", kol dvikovos nenutraukė riaušės. Buvęs Lietuvos rinktinės saugas D.Vencevičius praėjusio dešimtmečio pabaigoje pats žaidė Lenkijoje, Varšuvos "Polonia" klube.

"OKS" Lenkijos II lygos Rytų zonoje po 26 turų dalinasi 4-6 vietomis. Žiemą ši komanda žaidė trejas draugiškas rungtynes Lietuvoje ir po kartą sužaidė lygiosiomis su Klaipėdos "Atlantu" bei "Sūduva".